Sałatka z grillowaną papryką – z mieszanką ziół | Przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanych papryk

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

236 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Upraż orzeszki na patelni.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.

Krok 3

Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.

Krok 4

Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowanych paprykSałatka z grillowanych papryk

Upraż orzeszki na patelni.