Sałatka z grillowanych papryk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanych papryk

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

156 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Upraż orzeszki na patelni.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.

Krok 3

Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.

Krok 4

Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej