Sałatka z grillowaną papryką – z mieszanką ziół | Przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanych papryk

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Upraż orzeszki na patelni.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.

Krok 3

Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.

Krok 4

Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowanych paprykSałatka z grillowanych papryk

Upraż orzeszki na patelni.