Sałatka z grillowanych papryk
Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność
łatwe
204 osoby zapisały
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Upraż orzeszki na patelni.
Krok 2
Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.
Krok 3
Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.
Krok 4
Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.
Dobra rada:
Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej