Sałatka z grillowanych papryk przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z grillowanych papryk

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

140 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż orzeszki na patelni.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.

Krok 3

Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.

Krok 4

Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej