Sałatka z grillowanych papryk
Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność
łatwe
229 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Upraż orzeszki na patelni.
Krok 2
Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.
Krok 3
Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.
Krok 4
Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.

Dobra rada:
Kilka koreczków anchois, posiekanych i dodanych do sosu, sprawi, że sałatka będzie smakować jeszcze lepiej. Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej