
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
450 gramów
2 łyżki
2 plastry
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia podziel na cztery równe porcje i umieść je w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pergaminem. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut, następnie piecz w temperaturze 160 °C przez 15 minut.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, aż zrobią się skwarki.

Krok 3
Fasolkę sparz gorącą wodą, potem odcedź i dodaj na patelnię z boczkiem. Smaż wszystko minutę.

Krok 4
Przyprawę do warzyw z grilla wraz z margaryną dodaj do fasolki. Całość smaż kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.

Krok 5
Pod koniec smażenia posyp warzywa bułką tartą. Podawaj wraz z upieczonym łososiem. Możesz też serwować łososia z cząstką cytryny i gotowanym ryżem.

- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś z fasolką szparagową
Szukasz nietypowego pomysłu na rybę? Na obiad możesz zaserwować łososia z dodatkiem zielonej fasolki i boczku. Na obiad, na kolację, na lunch. O każdej porze roku. Ryba, by była soczysta i smaczna, potrzebuje dodatku uniwersalnej przyprawy, cytryny oraz odrobiny oliwy i kwadransa w piekarniku – ot i cała filozofia pieczenia doskonałego łososia. By jednak danie nie było nudne, zaserwuj je z ciekawym dodatkiem – w tym przepisie proponujemy aromatyczną zieloną fasolkę z boczkiem i bułką tartą. Kupując łososia w całości, wybieraj mniejsze ryby, które są młodsze, a co za tym idzie – ich mięso jest delikatniejsze i mniej zanieczyszczone. Skóra świeżego łososia powinna być twarda, jasna i pozbawiona przebarwień oraz plam, a jego skrzela – jak najbardziej czerwone. Oczy natomiast, powinny być błyszczące, nigdy mętne. Łosoś z fasolką najlepiej będą się komponować z białym ryżem lub pieczonymi ziemniakami.



































