Łosoś z Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z Pesto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

2 łyżki

3 łyżki

null

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia umyj i osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop odrobiną soku z limonki. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Bazylię opłucz i posiekaj drobniutko, zmiksuj razem z oliwą, posiekaną dymką, sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 3

Łososia nasmaruj przygotowanym Pesto i ułóż na folii aluminiowej.

Krok 4

Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut w trakcie smarując pozostałym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej