
Składniki
4 sztuki
null
null
2 łyżki
3 łyżki
null
2 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia umyj i osusz, oprósz solą, pieprzem i skrop odrobiną soku z limonki. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Bazylię opłucz i posiekaj drobniutko, zmiksuj razem z oliwą, posiekaną dymką, sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw do smaku, wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi.
Krok 3
Łososia nasmaruj przygotowanym Pesto i ułóż na folii aluminiowej.
Krok 4
Piecz na rozgrzanym grillu przez 20 minut w trakcie smarując pozostałym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej