
Składniki
800 gramów
5 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
100 mililitrów
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.

Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie osuszone mięso, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Krok 3
Pozostałe składniki: cebulę, pomidory, oliwki oraz chili pokrój na mniejsze kawałki i umieść w woreczku razem z mięsem. Dodaj również kapary. Wlej wino i zepnij woreczek spinką załączoną do opakowania.

Krok 4
Woreczek z mięsem nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz przez 55 minut. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z powstałym podczas pieczenia sosem oraz risotto. Udekoruj listkami bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej