Składniki
800 gramów
5 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
100 mililitrów
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.
Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie osuszone mięso, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.
Krok 3
Pozostałe składniki: cebulę, pomidory, oliwki oraz chili pokrój na mniejsze kawałki i umieść w woreczku razem z mięsem. Dodaj również kapary. Wlej wino i zepnij woreczek spinką załączoną do opakowania.
Krok 4
Woreczek z mięsem nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz przez 55 minut. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z powstałym podczas pieczenia sosem oraz risotto. Udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej