
Składniki
800 gramów
5 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
100 mililitrów
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.

Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie osuszone mięso, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Krok 3
Pozostałe składniki: cebulę, pomidory, oliwki oraz chili pokrój na mniejsze kawałki i umieść w woreczku razem z mięsem. Dodaj również kapary. Wlej wino i zepnij woreczek spinką załączoną do opakowania.

Krok 4
Woreczek z mięsem nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz przez 55 minut. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z powstałym podczas pieczenia sosem oraz risotto. Udekoruj listkami bazylii.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej