Włoska sztuka mięsa z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sztuka mięsa z pieca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

100 mililitrów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 1

Krok 2

Przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie osuszone mięso, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 2

Krok 3

Pozostałe składniki: cebulę, pomidory, oliwki oraz chili pokrój na mniejsze kawałki i umieść w woreczku razem z mięsem. Dodaj również kapary. Wlej wino i zepnij woreczek spinką załączoną do opakowania.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 3

Krok 4

Woreczek z mięsem nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz przez 55 minut. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z powstałym podczas pieczenia sosem oraz risotto. Udekoruj listkami bazylii.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej