Włoska sztuka mięsa z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sztuka mięsa z pieca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

100 mililitrów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 1

Krok 2

Przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie osuszone mięso, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 2

Krok 3

Pozostałe składniki: cebulę, pomidory, oliwki oraz chili pokrój na mniejsze kawałki i umieść w woreczku razem z mięsem. Dodaj również kapary. Wlej wino i zepnij woreczek spinką załączoną do opakowania.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 3

Krok 4

Woreczek z mięsem nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz przez 55 minut. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z powstałym podczas pieczenia sosem oraz risotto. Udekoruj listkami bazylii.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sztuka mięsa z piecaWłoska sztuka mięsa z pieca

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.