Włoska sztuka mięsa z pieca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sztuka mięsa z pieca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

100 mililitrów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 1

Krok 2

Przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie osuszone mięso, a następnie umieść je w woreczku do pieczenia.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 2

Krok 3

Pozostałe składniki: cebulę, pomidory, oliwki oraz chili pokrój na mniejsze kawałki i umieść w woreczku razem z mięsem. Dodaj również kapary. Wlej wino i zepnij woreczek spinką załączoną do opakowania.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 3

Krok 4

Woreczek z mięsem nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz przez 55 minut. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i podawaj z powstałym podczas pieczenia sosem oraz risotto. Udekoruj listkami bazylii.

Włoska sztuka mięsa z pieca - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sztuka mięsa z pieca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoska sztuka mięsa z piecaWłoska sztuka mięsa z pieca

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, oregano oraz musztardą i rozgniecionym czosnkiem.