Pieczeń z warzywami w piekarniku - grecka | Przepisy.pl pixel

Grecka pieczeń z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

289 osób wydrukowało

Pobierz pdf

281 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 1

Krok 2

Powstałą pastą nasmaruj osuszone mięso i włóż je do woreczka do pieczenia.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 2

Krok 3

Papryki, bakłażana i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z oliwkami i wsyp do woreczka z mięsem. Dodaj również pomidory pokrojone w ćwiartki.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 3

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie woreczek rozetnij ostrożnie. Powstały sos wraz z warzywami przelej do rondelka i dopraw do smaku. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem oraz np. kaszą.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grecka pieczeń z warzywamiGrecka pieczeń z warzywami

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.