
Składniki
800 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.

Krok 2
Powstałą pastą nasmaruj osuszone mięso i włóż je do woreczka do pieczenia.

Krok 3
Papryki, bakłażana i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z oliwkami i wsyp do woreczka z mięsem. Dodaj również pomidory pokrojone w ćwiartki.

Krok 4
Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut.

Krok 5
Po tym czasie woreczek rozetnij ostrożnie. Powstały sos wraz z warzywami przelej do rondelka i dopraw do smaku. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem oraz np. kaszą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej