
Składniki
800 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.
Krok 2
Powstałą pastą nasmaruj osuszone mięso i włóż je do woreczka do pieczenia.
Krok 3
Papryki, bakłażana i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z oliwkami i wsyp do woreczka z mięsem. Dodaj również pomidory pokrojone w ćwiartki.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut.
Krok 5
Po tym czasie woreczek rozetnij ostrożnie. Powstały sos wraz z warzywami przelej do rondelka i dopraw do smaku. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem oraz np. kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej