Grecka pieczeń z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka pieczeń z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżka

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 1

Krok 2

Powstałą pastą nasmaruj osuszone mięso i włóż je do woreczka do pieczenia.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 2

Krok 3

Papryki, bakłażana i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z oliwkami i wsyp do woreczka z mięsem. Dodaj również pomidory pokrojone w ćwiartki.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 3

Krok 4

Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie woreczek rozetnij ostrożnie. Powstały sos wraz z warzywami przelej do rondelka i dopraw do smaku. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem oraz np. kaszą.

Grecka pieczeń z warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka pieczeń z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej