
Składniki
800 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 łyżka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.

Krok 2
Powstałą pastą nasmaruj osuszone mięso i włóż je do woreczka do pieczenia.

Krok 3
Papryki, bakłażana i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z oliwkami i wsyp do woreczka z mięsem. Dodaj również pomidory pokrojone w ćwiartki.

Krok 4
Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut.

Krok 5
Po tym czasie woreczek rozetnij ostrożnie. Powstały sos wraz z warzywami przelej do rondelka i dopraw do smaku. Mięso pokrój w plastry i podawaj z sosem oraz np. kaszą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grecka pieczeń z warzywami
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z koncentratem, oregano, posiekanym czosnkiem, oliwą oraz winem.