Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 sztuk

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi wykrój cienkie plastry i lekko rozbij tłuczkiem. Z jeden strony posyp przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

Suszoną żurawine zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Namocząną żurawinę odsącz z wody i układaj rządek na kawałku mięsa od strony nie posypanej przyprawą. Zawijaj w rulony.

Krok 3

Każdą roladkę zawiń w plaster szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. Piecz w piekarniki o temperaturze 180 stopni około 20- 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej