Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 sztuk

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi wykrój cienkie plastry i lekko rozbij tłuczkiem. Z jeden strony posyp przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

Suszoną żurawine zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Namocząną żurawinę odsącz z wody i układaj rządek na kawałku mięsa od strony nie posypanej przyprawą. Zawijaj w rulony.

Krok 3

Każdą roladkę zawiń w plaster szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. Piecz w piekarniki o temperaturze 180 stopni około 20- 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bardzo łatwa kapusta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej