Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską
łatwe
29 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
10 sztuk
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z piersi wykrój cienkie plastry i lekko rozbij tłuczkiem. Z jeden strony posyp przyprawą Delikat Knorr.
Krok 2
Suszoną żurawine zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Namocząną żurawinę odsącz z wody i układaj rządek na kawałku mięsa od strony nie posypanej przyprawą. Zawijaj w rulony.
Krok 3
Każdą roladkę zawiń w plaster szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. Piecz w piekarniki o temperaturze 180 stopni około 20- 30 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej