Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 sztuk

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi wykrój cienkie plastry i lekko rozbij tłuczkiem. Z jeden strony posyp przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

Suszoną żurawine zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Namocząną żurawinę odsącz z wody i układaj rządek na kawałku mięsa od strony nie posypanej przyprawą. Zawijaj w rulony.

Krok 3

Każdą roladkę zawiń w plaster szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. Piecz w piekarniki o temperaturze 180 stopni około 20- 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej