Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szklanka

10 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z piersi wykrój cienkie plastry i lekko rozbij tłuczkiem. Z jeden strony posyp przyprawą Delikat Knorr.

Krok 2

Suszoną żurawine zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Namocząną żurawinę odsącz z wody i układaj rządek na kawałku mięsa od strony nie posypanej przyprawą. Zawijaj w rulony.

Krok 3

Każdą roladkę zawiń w plaster szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. Piecz w piekarniki o temperaturze 180 stopni około 20- 30 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej