Kaczka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z owocami

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 plastry

4

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

0.5 łyżki

200 mililitrów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na paseczki, polej sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Następnie oprósz przyprawą 5 smaków i przyprawą Knorr. Marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rozgrzej olej i wrzuć piersi z kaczki. Smaż przez ok. 5 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Teraz dodaj kawałki mięsa oraz wszystkie pozostałe składniki. Doprowadź bulion do wrzenia i gotuj jeszcze przez chwilę, aby wszystko było miękkie. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Selera, ananasa i melona pokrój w kosteczkę, a liczi przepołów.

Krok 4

Mięso wyjmij, a na olej wrzuć selera i podsmaż przez 2 minuty, po czym wrzuć wszystkie owoce i smaż kolejne 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej