
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 plastry
4
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
0.5 łyżki
200 mililitrów
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój na paseczki, polej sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Następnie oprósz przyprawą 5 smaków i przyprawą Knorr. Marynuj przez 2 godziny.
Krok 3
Rozgrzej olej i wrzuć piersi z kaczki. Smaż przez ok. 5 minut ciągle mieszając.
Krok 5
Teraz dodaj kawałki mięsa oraz wszystkie pozostałe składniki. Doprowadź bulion do wrzenia i gotuj jeszcze przez chwilę, aby wszystko było miękkie. Podawaj z ryżem.
Krok 2
Selera, ananasa i melona pokrój w kosteczkę, a liczi przepołów.
Krok 4
Mięso wyjmij, a na olej wrzuć selera i podsmaż przez 2 minuty, po czym wrzuć wszystkie owoce i smaż kolejne 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej