Kaczka z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z owocami

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4

100 gramów

100 gramów

2 plastry

200 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na paseczki, polej sosem sojowym oraz olejem sezamowym. Następnie oprósz przyprawą 5 smaków i przyprawą Knorr. Marynuj przez 2 godziny.

Krok 3

Rozgrzej olej i wrzuć piersi z kaczki. Smaż przez ok. 5 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Teraz dodaj kawałki mięsa oraz wszystkie pozostałe składniki. Doprowadź bulion do wrzenia i gotuj jeszcze przez chwilę, aby wszystko było miękkie. Podawaj z ryżem.

Krok 2

Selera, ananasa i melona pokrój w kosteczkę, a liczi przepołów.

Krok 4

Mięso wyjmij, a na olej wrzuć selera i podsmaż przez 2 minuty, po czym wrzuć wszystkie owoce i smaż kolejne 2 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej