
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
3 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
0.25 szklanki
2 łyżki
4 sztuki
0.25 szklanki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę oczyść i pokrój na porcje. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 2
Wymieszaj soki z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pokrojonymi migdałami, pomidorami, rodzynkami i przyprawami.
Krok 3
Dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka pikantną Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Polej kaczkę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz około 80 minut. Po tym czasie, zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz kolejne 30 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaczka w sosie pomarańczowym
Kaczka w sosie pomarańczowym to danie, które kojarzy się z najbardziej wykwintną restauracją. Spróbuj przyrządzić ją w domu – wcale nie jest to trudne. Mięso kacze to niedoceniany w Polsce przysmak. Przyzwyczajeni jesteśmy do kurczaka, którego łatwiej kupić i przygotować. Warto jednak zmieniać nawyki i od czasu do czasu podać na obiad kaczkę, która doskonale smakuje w towarzystwie owoców. Obiad ze słodką nutą zasmakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom. By zrobić sos do kaczki sok jabłkowy i pomarańczowy wymieszaj z resztą składników oraz z przyprawami. W przepisie są migdały, ale jeśli za nimi nie przepadasz, użyj orzechów – wszystkie będą pasować. Taką mieszankę wylej na ułożoną w żaroodpornym naczyniu kaczkę. Możesz ją wcześniej poporcjować – szybciej się upiecze i zyskasz pewność, że nie zostanie surowa w środku. Mięso kacze musi spędzić w piekarniku półtorej godziny, ale warto czekać. Sama się przekonasz.