
Składniki
null
null
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
0.75 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Piwo wymieszaj z odrobiną oliwy i miodem, rozetrzyj razem z posiekanym czosnkiem i dopraw do smaku.
Krok 3
Włóż mięso i marynuj w chłodnym miejscu przez 12 godzin.
Krok 4
Filety smaż na rozgrzanym grillu przez 40 minut, często polewając soczystą kaczkę pozostałą miodową marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej