Składniki
null
null
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
0.75 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz.
Krok 2
Piwo wymieszaj z odrobiną oliwy i miodem, rozetrzyj razem z posiekanym czosnkiem i dopraw do smaku.
Krok 3
Włóż mięso i marynuj w chłodnym miejscu przez 12 godzin.
Krok 4
Filety smaż na rozgrzanym grillu przez 40 minut, często polewając soczystą kaczkę pozostałą miodową marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej