Soczysta kaczka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta kaczka w miodzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

0.75 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Piwo wymieszaj z odrobiną oliwy i miodem, rozetrzyj razem z posiekanym czosnkiem i dopraw do smaku.

Krok 3

Włóż mięso i marynuj w chłodnym miejscu przez 12 godzin.

Krok 4

Filety smaż na rozgrzanym grillu przez 40 minut, często polewając soczystą kaczkę pozostałą miodową marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej