Soczysta kaczka w miodzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

0.75 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Piwo wymieszaj z odrobiną oliwy i miodem, rozetrzyj razem z posiekanym czosnkiem i dopraw do smaku.

Krok 3

Włóż mięso i marynuj w chłodnym miejscu przez 12 godzin.

Krok 4

Filety smaż na rozgrzanym grillu przez 40 minut, często polewając soczystą kaczkę pozostałą miodową marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta kaczka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej