Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z indyka pokrój w dużą kostkę, skrop oliwą i oprósz przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Chorizo pokrój w kawałki i nadziewaj na drewniane patyki na przemian z mięsem, grzybami oraz cebulą – skrop je oliwą.

Krok 3

Gotowe szaszłyki smaż na rozgrzanym grillu ok. 15-20 minut obracając co 2 minuty. Podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Drewniane patyki namocz wcześniej w wodzie a nie będą palić się na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkamiSzaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami

Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami to ciekawy sposób na przyrządzenie tego popularnego mięsa. Jest ono chude i delikatne w smaku, dlatego doskonale będzie smakowało z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy wieprzowej, doprawionej papryką o różnym stopniu ostrości. Szczególnie dobrze do mięsa drobiowego będzie pasowało chorizo pikantne. Mięso zamarynuj w przyprawie o lekko korzennym smaku, dzięki której indyk nabierze bardziej wyrazistego smaku. Następnie nadziewaj je na drewniane patyczki na przemian z chorizo, kapeluszami pieczarek oraz kawałkami czerwonej cebuli. Zamiast niej nadawać się będzie też zwykła, jednak czerwona jest delikatnie słodka i łagodna, dzięki czemu lepiej komponuje się z pozostałymi składnikami. Szaszłyki z indyka z chorizo i pieczarkami to rozwiązanie nie tylko na obiad. Będą dobrą propozycją na grilla, jako alternatywa dla popularnej karkówki czy kiełbasek. Podawaj je z chrupiącą sałatą, dipami i pieczonymi ziemniakami. Przekonaj się, jak łatwe może być przyrządzanie dań z naszymi przepisami.