Szaszłyki z ryby na grilla – rybny przepis z cebulą | Przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

321 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce połącz starty imbir, sok z cytryny, sos sojowy, miód, przyprawę do kurczaka Knorr i ostrą paprykę.

Grillowane szaszłyki z ryby  - Krok 1

Krok 2

Rybę pokrój w 2 cm kostkę i włóż na 30 minut do otrzymanej marynaty.

Grillowane szaszłyki z ryby  - Krok 2

Krok 3

Pokrój paprykę i cebulę na 2 cm kawałki. Zrób szaszłyki, nadziewając na patyczki na przemian kawałki ryby, papryki i cebuli.

Grillowane szaszłyki z ryby  - Krok 3

Krok 4

Grilluj szaszłyki przez 15 minut, obracając je kilkakrotnie. Podawaj z grillowanym chlebem żytnim.

Grillowane szaszłyki z ryby  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z ryby  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip z czerwonej fasoli
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane szaszłyki z ryby Grillowane szaszłyki z ryby

Ta potrawa to świetna alternatywa dla popularnej wersji szaszłyków z mięsem. Łączy w sobie wyrazisty smak ryby i przypraw ze słodką nutą miodu. Grillowane szaszłyki z dodatkiem łososia to smaczna przekąska, która może stać się Twoim popisowym daniem. Zacznij przygotowania od marynaty – połącz starty imbir, sok z cytryny, sos sojowy, miód i ostrą paprykę. Dla urozmaicenia smaku możesz też wsypać trochę papryczki chili. Pokrój rybę w grubszą kostkę i włóż na trzydzieści minut do przygotowanej marynaty. Teraz czas na warzywa: pokrój paprykę i cebulę na kawałki podobnej wielkości. Jeśli chcesz, dodaj jeszcze pieczarki i cukinię. Nadziej je naprzemiennie z rybą na długie patyczki. Danie jest już prawie gotowe – wystarczy jedynie grillować szaszłyki przez kilkanaście minut. Jeśli nie trwa akurat sezon na grilla, patelnia grillowa będzie równie dobrym rozwiązaniem. Szaszłyki z ryby serwuj solo lub z kromką świeżego, pełnoziarnistego chleba czy też z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Zainspiruj się naszym przepisem!