
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
3 sztuki
1 łyżka
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Okonia oczyść. Następnie skrop oliwą z oliwek wewnątrz oraz na zewnątrz i posyp przyprawą Knorr oraz pieprzem.

Krok 2
Do środka ryby włóż masło, posiekany czosnek oraz całe zioła wraz z łodygami.

Krok 3
Na wierzchu natnij delikatnie nożem skórę ryby z obu stron.

Krok 4
Okonia grilluj po 8 minut z każdej strony. W trakcie smażenia nie przewracaj zbyt często ryby tak, aby skórka mogła zrobić się mocno rumiana i chrupiąca. W trakcie skrop rybę sokiem z cytryny.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cały okoń z grilla
Lubisz ryby, ale zazwyczaj decydujesz się na przygotowanie gotowych filetów, zamiast przyrządzić je w całości? Zapewniamy – to nic trudnego. Dziś proponujemy całego okonia z grilla. Jego białe i jędrne mięso idealnie komponuje się z maślano-ziołowym nadzieniem. Jeżeli zdecydujesz się na rybę w takim wydaniu, pamiętaj żeby wybrać świeży i piękny okaz, który będzie się prezentował doskonale na twoim talerzu By go zrobić najpierw oczyść rybę, a następnie do jej wnętrza włóż tłuszcz, czosnek i zioła. Idealną kompozycję stworzy natka pietruszki i świeży estragon. Całość skrop sokiem z cytryny i grilluj. Aby mięso było równomiernie upieczone, możesz zrobić parę nacięć na skórze okonia z obu stron. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami, np. ryżem i surówkami Wyśmienicie smakuje z sałatką z kapusty lub z gotowanymi brokułami.




































