
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
0.5 szklanki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki na pół.

Krok 2
Na rozłożonych liściach bananowca połóż kilka plasterków cukinii. Następnie skrop je oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3
Na cukinii połóż cały filet ryby, skrop ponownie oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 4
Na wierzchu ułóż całe gałązki natki, tymianku oraz plasterki cytryny i połówki pomidorów.

Krok 5
Całość skrop pozostałą oliwą i posyp resztą przyprawy Knorr. Zwiń szczelnie w liście bananowca. Grilluj po 10 minut z każdej strony.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sola w liściach bananowca
Poczuj się jak rozbitek na samotnej wyspie – wokół tylko pełen ryb ocean i tropikalne lasy. Głód doskwiera, a ty zastanawiasz się, co zjeść. Przyrządź solę w liściach bananowca! I wcale nie musisz przenosić się w ciepłe kraje, by rozkoszować się tym nietuzinkowym daniem. W pobliskim sklepie upoluj soczyste kawałki soli, a z półki w sklepie z azjatyckimi specjałami odnajdź liście bananowca. W wielu krajach nadal służą one za naczynia do serwowania potraw, jednak częściej używa się ich właśnie do owijania dań przeznaczonych do duszenia, gotowania na parze czy grillowania. Do listy zakupów dopisz jeszcze cukinię oraz czerwone pomidorki cherry i do dzieła. Przed nałożeniem składników potrawy na liście, zanurz je na chwilkę we wrzącej wodzie, a następnie skrop oliwą. Liście będą pełnić rolę folii, którą zazwyczaj owijamy pieczoną rybę, jednak bananowiec dodatkowo nada daniu charakterystycznego posmaku. Ułóż na nich wszystkie składniki i grilluj po 10 minut z każdej strony. Rewelacyjny smak!



































