Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
0.5 szklanki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki na pół.
Krok 2
Na rozłożonych liściach bananowca połóż kilka plasterków cukinii. Następnie skrop je oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Na cukinii połóż cały filet ryby, skrop ponownie oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 4
Na wierzchu ułóż całe gałązki natki, tymianku oraz plasterki cytryny i połówki pomidorów.
Krok 5
Całość skrop pozostałą oliwą i posyp resztą przyprawy Knorr. Zwiń szczelnie w liście bananowca. Grilluj po 10 minut z każdej strony.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sola w liściach bananowca
Poczuj się jak rozbitek na samotnej wyspie – wokół tylko pełen ryb ocean i tropikalne lasy. Głód doskwiera, a ty zastanawiasz się, co zjeść. Przyrządź solę w liściach bananowca! I wcale nie musisz przenosić się w ciepłe kraje, by rozkoszować się tym nietuzinkowym daniem. W pobliskim sklepie upoluj soczyste kawałki soli, a z półki w sklepie z azjatyckimi specjałami odnajdź liście bananowca. W wielu krajach nadal służą one za naczynia do serwowania potraw, jednak częściej używa się ich właśnie do owijania dań przeznaczonych do duszenia, gotowania na parze czy grillowania. Do listy zakupów dopisz jeszcze cukinię oraz czerwone pomidorki cherry i do dzieła. Przed nałożeniem składników potrawy na liście, zanurz je na chwilkę we wrzącej wodzie, a następnie skrop oliwą. Liście będą pełnić rolę folii, którą zazwyczaj owijamy pieczoną rybę, jednak bananowiec dodatkowo nada daniu charakterystycznego posmaku. Ułóż na nich wszystkie składniki i grilluj po 10 minut z każdej strony. Rewelacyjny smak!