Przepisy na Ryby z grilla

31 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (31)

Ryba ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

45

difficulty

łatwe

50 min.
Dorada najlepiej smakuje pieczona lub grillowana. Z dodatkiem szpinaku z suszonymi pomidorami i o...
Aromatyczny łosoś z grilla z ostrą salsą z mango i granatu
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Przygotowujesz grilla i szukasz alternatywy dla kiełbasek czy karkówki? Spróbuj łososia z ostrą s...
Łosoś z cukinią i pomidorami
ratingratingratingratingrating

17

difficulty

łatwe

40 min.
Łosoś w cukinii to nie tylko sposób na wykwintny obiad, ale także na smaczną przystawkę. W połącz...
Ryba z masłem cytrynowym
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

30 min.
Masz ochotę na jedyną w swoim rodzaju, pieczoną w całości rybę? Spróbuj przyrządzić ją z masłem c...
Pieczona dorada z grilla z warzywnym sosem chilli
ratingratingratingratingrating

18

difficulty

średnie

30 min.
Potrawa z tego przepisu jest warta polecenia dla wszystkich miłośników ostrych smaków. Pieczona d...
Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

średnie

15 min.
Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów or...
Pstrąg z grilla
ratingratingratingratingrating

19

difficulty

łatwe

35 min.
Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Aby przyrządzić smaczną rybę z grilla, na początek przygotuj wypatroszone pstrągi średniej wielko...
Grillowane szaszłyki z ryby
ratingratingratingratingrating

4

difficulty

łatwe

45 min.
Ta potrawa to świetna alternatywa dla popularnej wersji szaszłyków z mięsem. Łączy w sobie wyrazi...
Pstrąg z cytryną i koperkiem
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

45 min.
Pstrąg jest jedną z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, jego...
Sandacz glazurowany sosem imbirowym
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

30 min.
Sandacz ma bardzo delikatne mięso o jasnym kolorze, które dobrze komponuje się z wyrazistymi doda...
Krewetki na trawie cytrynowej z grillowanym czosnkiem
ratingratingratingratingrating

8

difficulty

łatwe

35 min.
Pikantne danie z grilla z rybą i owocami morza powinno przypaść do gustu osobom lubiącym wyrazist...
Cały okoń z grilla
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

łatwe

30 min.
Lubisz ryby, ale zazwyczaj decydujesz się na przygotowanie gotowych filetów, zamiast przyrządzić...
Ziołowe pstrągi z rusztu
ratingratingratingratingrating

16

difficulty

łatwe

90 min.
Ziołowe pstrągi z rusztu – przyrządzisz je na grillu lub w piekarniku, świetnie sprawdzą się na k...
Łosoś pachnący koperkiem
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

łatwe

60 min.
Szukasz sposobu na łososia? Koniecznie sprawdź propozycję z tego przepisu, która mimo że nie zawi...
Pstrąg w migdałach
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

średnie

30 min.
Pstrąg cechuje się tym, że jego mięso jest bardzo delikatne, doskonale łączy się zatem z różnymi...
Ryba słodko kwaśna
ratingratingratingratingrating

2

difficulty

łatwe

30 min.
Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niep...
Grillowany karmazyn z masłem ziołowym
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

łatwe

30 min.
Karmazyn jest rybą morską o wyjątkowo delikatnym, wybornym białym mięsie. Podany z masłem ziołowy...
Szaszłyki rybne z papryką
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

60 min.
Rybne szaszłyki to dość nietypowe, jednak z pewnością warte wypróbowania, danie z grilla. Oprócz...
Szaszłyki z grilla  z orientalnym tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

30 min.
Grill letnią porą to bardzo dobra okazja na przyrządzenie szaszłyków. Jak je przygotować, aby był...
Sola w liściach bananowca
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

30 min.
Poczuj się jak rozbitek na samotnej wyspie – wokół tylko pełen ryb ocean i tropikalne lasy. Głód...
Sandacz w liściach bananowca
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

łatwe

30 min.
Sandacz w liściach bananowca to doskonała propozycja dla miłośników ryb. Idealnie nadaje się zaró...
Grillowany pstrąg z kaparami
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

łatwe

45 min.
Grill to idealna okazja do przygotowania smacznych przekąsek na świeżym powietrzu. Z reguły na ru...
Grillowana ryba z orzeźwiającą salsą
ratingratingratingratingrating

4

difficulty

łatwe

60 min.
Grillowana ryba z salsą będzie apetyczną propozycją na wiosenny lub letni obiad. To wersja klasyc...
Pieczony łosoś z purée z pietruszki i selera z bazyliową oliwą
ratingratingratingratingrating

3

difficulty

średnie

60 min.
Po spróbowaniu naszego przepisu na pieczonego łososia z pietruszką i selerem niejeden smakosz oni...
Ryba z rusztu w liściach chrzanu z harissą i limonką
ratingratingratingratingrating

1

difficulty

łatwe

120 min.
Ryba z rusztu najlepiej będzie smakowała z dobrze dobranymi dodatkami. Liście chrzanu przydają si...

Ciekawostki i porady

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryby z grillaRyby z grilla

Ryby z grilla to bardzo popularne potrawy serwowane podczas wiosennego i letniego sezonu. Szczególnie dobrze nadają się na grilla takie gatunki, jak: łosoś, dorsz, tuńczyk, pstrąg czy okoń. Najlepsze będą te o zwartym mięsie – nie będą się bowiem rozpadały podczas opiekania. Do grillowania ryb warto wykorzystać specjalne kratki, które ułatwią obracanie ich na ruszcie. Dzięki wyposażeniu piekarników w opcję grillowania, możliwe jest przyrządzanie ich właściwie przez cały rok. Jeśli jednak nie dysponujesz takim sprzętem kuchennym, wykorzystaj zwykłą patelnię grillową. Zalety takiego sposobu przygotowywania ryb to przede wszystkim krótki czas oraz łatwość wykonania. Na grillu przyrządzisz rybę w całości albo wykrojone filety. Przed położeniem na ruszt należy je dobrze zamarynować, posypać przyprawami i odstawić na około godzinę do lodówki. Następnie zawiń je w folię aluminiową albo połóż na tacce do pieczenia. Ryby możesz także grillować od razu z warzywami. Do ryby grillowanej podaj także ryż, pieczone w ziołach ziemniaki, sałaty lub pieczywo. Czas grillowania różni się w zależności od rodzaju i wielkości ryby, nie należy jednak trzymać jej na ruszcie zbyt długo, by uniknąć nadmiernego wysuszenia. Do tak przyrządzonej ryby dobrze jest przygotować sosy. Wypróbuj chociażby propozycji na ostrą salsę z mango i granatu lub sos chili. Równie trafionym sposobem na przygotowanie grillowanej ryby jest owinięcie jej w plastry warzyw, np. cukinii – spróbuj łososia w cukinii z oscypkiem w łagodnej glazurze. Grilluj go razem z pomidorkami koktajlowymi, które będą stanowiły smaczny dodatek. Gdy masz ochotę na coś bardziej efektownego, z kawałków ryby oraz wybranych dodatków przygotuj szaszłyki. Nadawać się będą również owoce morza. Szczególnie ciekawym, a jednocześnie wyjątkowo smacznym pomysłem są krewetki na trawie cytrynowej z grillowanym czosnkiem – sprawdzą się nie tylko jako potrawa z rusztu w sezonie, ale również jako przekąska podczas przyjęcia. Sprawdź nasze propozycje na grillowane ryby i zainspiruj się nimi.