Przepisy na Ryby z grilla

31 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (31)

Ryba ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Dorada najlepiej smakuje pieczona lub grillowana. Z dodatkiem szpinaku z suszonymi pomidorami i o...
Aromatyczny łosoś z grilla z ostrą salsą z mango i granatu
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przygotowujesz grilla i szukasz alternatywy dla kiełbasek czy karkówki? Spróbuj łososia z ostrą s...
Łosoś z cukinią i pomidorami
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Łosoś w cukinii to nie tylko sposób na wykwintny obiad, ale także na smaczną przystawkę. W połącz...
Ryba z masłem cytrynowym
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Masz ochotę na jedyną w swoim rodzaju, pieczoną w całości rybę? Spróbuj przyrządzić ją z masłem c...
Pieczona dorada z grilla z warzywnym sosem chilli
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Potrawa z tego przepisu jest warta polecenia dla wszystkich miłośników ostrych smaków. Pieczona d...
Rybne szaszłyki na chrupiącej grzance z ziołami - VIDEO
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Nadaj szaszłykom z grilla wykwintny charakter, przyrządzając je z łososia, suszonych pomidorów or...
Pstrąg z grilla
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Aby przyrządzić smaczną rybę z grilla, na początek przygotuj wypatroszone pstrągi średniej wielko...
Grillowane szaszłyki z ryby
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ta potrawa to świetna alternatywa dla popularnej wersji szaszłyków z mięsem. Łączy w sobie wyrazi...
Pstrąg z cytryną i koperkiem
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pstrąg jest jedną z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, jego...
Sandacz glazurowany sosem imbirowym
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sandacz ma bardzo delikatne mięso o jasnym kolorze, które dobrze komponuje się z wyrazistymi doda...
Krewetki na trawie cytrynowej z grillowanym czosnkiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pikantne danie z grilla z rybą i owocami morza powinno przypaść do gustu osobom lubiącym wyrazist...
Cały okoń z grilla
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Lubisz ryby, ale zazwyczaj decydujesz się na przygotowanie gotowych filetów, zamiast przyrządzić...
Ziołowe pstrągi z rusztu
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Ziołowe pstrągi z rusztu – przyrządzisz je na grillu lub w piekarniku, świetnie sprawdzą się na k...
Łosoś pachnący koperkiem
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sposobu na łososia? Koniecznie sprawdź propozycję z tego przepisu, która mimo że nie zawi...
Pstrąg w migdałach
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Pstrąg cechuje się tym, że jego mięso jest bardzo delikatne, doskonale łączy się zatem z różnymi...
Ryba słodko kwaśna
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niep...
Grillowany karmazyn z masłem ziołowym
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Karmazyn jest rybą morską o wyjątkowo delikatnym, wybornym białym mięsie. Podany z masłem ziołowy...
Szaszłyki rybne z papryką
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rybne szaszłyki to dość nietypowe, jednak z pewnością warte wypróbowania, danie z grilla. Oprócz...
Szaszłyki z grilla  z orientalnym tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grill letnią porą to bardzo dobra okazja na przyrządzenie szaszłyków. Jak je przygotować, aby był...
Sola w liściach bananowca
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Poczuj się jak rozbitek na samotnej wyspie – wokół tylko pełen ryb ocean i tropikalne lasy. Głód...
Sandacz w liściach bananowca
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sandacz w liściach bananowca to doskonała propozycja dla miłośników ryb. Idealnie nadaje się zaró...
Grillowany pstrąg z kaparami
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Grill to idealna okazja do przygotowania smacznych przekąsek na świeżym powietrzu. Z reguły na ru...
Grillowana ryba z orzeźwiającą salsą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Grillowana ryba z salsą będzie apetyczną propozycją na wiosenny lub letni obiad. To wersja klasyc...
Pieczony łosoś z purée z pietruszki i selera z bazyliową oliwą
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Po spróbowaniu naszego przepisu na pieczonego łososia z pietruszką i selerem niejeden smakosz oni...
Ryba z rusztu w liściach chrzanu z harissą i limonką
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Ryba z rusztu najlepiej będzie smakowała z dobrze dobranymi dodatkami. Liście chrzanu przydają si...

Ciekawostki i porady

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryby z grillaRyby z grilla

Ryby z grilla to bardzo popularne potrawy serwowane podczas wiosennego i letniego sezonu. Szczególnie dobrze nadają się na grilla takie gatunki, jak: łosoś, dorsz, tuńczyk, pstrąg czy okoń. Najlepsze będą te o zwartym mięsie – nie będą się bowiem rozpadały podczas opiekania. Do grillowania ryb warto wykorzystać specjalne kratki, które ułatwią obracanie ich na ruszcie. Dzięki wyposażeniu piekarników w opcję grillowania, możliwe jest przyrządzanie ich właściwie przez cały rok. Jeśli jednak nie dysponujesz takim sprzętem kuchennym, wykorzystaj zwykłą patelnię grillową. Zalety takiego sposobu przygotowywania ryb to przede wszystkim krótki czas oraz łatwość wykonania. Na grillu przyrządzisz rybę w całości albo wykrojone filety. Przed położeniem na ruszt należy je dobrze zamarynować, posypać przyprawami i odstawić na około godzinę do lodówki. Następnie zawiń je w folię aluminiową albo połóż na tacce do pieczenia. Ryby możesz także grillować od razu z warzywami. Do ryby grillowanej podaj także ryż, pieczone w ziołach ziemniaki, sałaty lub pieczywo. Czas grillowania różni się w zależności od rodzaju i wielkości ryby, nie należy jednak trzymać jej na ruszcie zbyt długo, by uniknąć nadmiernego wysuszenia. Do tak przyrządzonej ryby dobrze jest przygotować sosy. Wypróbuj chociażby propozycji na ostrą salsę z mango i granatu lub sos chili. Równie trafionym sposobem na przygotowanie grillowanej ryby jest owinięcie jej w plastry warzyw, np. cukinii – spróbuj łososia w cukinii z oscypkiem w łagodnej glazurze. Grilluj go razem z pomidorkami koktajlowymi, które będą stanowiły smaczny dodatek. Gdy masz ochotę na coś bardziej efektownego, z kawałków ryby oraz wybranych dodatków przygotuj szaszłyki. Nadawać się będą również owoce morza. Szczególnie ciekawym, a jednocześnie wyjątkowo smacznym pomysłem są krewetki na trawie cytrynowej z grillowanym czosnkiem – sprawdzą się nie tylko jako potrawa z rusztu w sezonie, ale również jako przekąska podczas przyjęcia. Sprawdź nasze propozycje na grillowane ryby i zainspiruj się nimi.