Ryba słodko kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

532 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 1

Krok 2

Papryczkę chilli oraz kolendrę drobno posiekaj.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj olej z posiekaną papryczką chilli, miodem, sosem sojowym, połową kolendry, sokiem z limonek oraz przyprawą Knorr.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść w marynacie na co najmniej 30 minut.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 4

Krok 5

Następnie każdy kawałek ryby zwiń w papier pergaminowy, tworząc saszetki i umieść na grillu. Smaż około 10-12 minut. Gotową rybę podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą posypaną pozostałą kolendrą.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko kwaśna Ryba słodko kwaśna

Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niepowtarzalny smak i aromat.