Ryba słodko kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
533 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 1

Krok 2

Papryczkę chilli oraz kolendrę drobno posiekaj.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj olej z posiekaną papryczką chilli, miodem, sosem sojowym, połową kolendry, sokiem z limonek oraz przyprawą Knorr.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść w marynacie na co najmniej 30 minut.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 4

Krok 5

Następnie każdy kawałek ryby zwiń w papier pergaminowy, tworząc saszetki i umieść na grillu. Smaż około 10-12 minut. Gotową rybę podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą posypaną pozostałą kolendrą.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko kwaśna Ryba słodko kwaśna

Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niepowtarzalny smak i aromat.