Ryba słodko kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
533 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 1

Krok 2

Papryczkę chilli oraz kolendrę drobno posiekaj.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj olej z posiekaną papryczką chilli, miodem, sosem sojowym, połową kolendry, sokiem z limonek oraz przyprawą Knorr.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść w marynacie na co najmniej 30 minut.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 4

Krok 5

Następnie każdy kawałek ryby zwiń w papier pergaminowy, tworząc saszetki i umieść na grillu. Smaż około 10-12 minut. Gotową rybę podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą posypaną pozostałą kolendrą.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko kwaśna Ryba słodko kwaśna

Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niepowtarzalny smak i aromat.