Ryba słodko kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

532 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 1

Krok 2

Papryczkę chilli oraz kolendrę drobno posiekaj.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj olej z posiekaną papryczką chilli, miodem, sosem sojowym, połową kolendry, sokiem z limonek oraz przyprawą Knorr.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść w marynacie na co najmniej 30 minut.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 4

Krok 5

Następnie każdy kawałek ryby zwiń w papier pergaminowy, tworząc saszetki i umieść na grillu. Smaż około 10-12 minut. Gotową rybę podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą posypaną pozostałą kolendrą.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z łososia
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko kwaśna Ryba słodko kwaśna

Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niepowtarzalny smak i aromat.