Ryba słodko kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
534 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 1

Krok 2

Papryczkę chilli oraz kolendrę drobno posiekaj.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj olej z posiekaną papryczką chilli, miodem, sosem sojowym, połową kolendry, sokiem z limonek oraz przyprawą Knorr.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść w marynacie na co najmniej 30 minut.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 4

Krok 5

Następnie każdy kawałek ryby zwiń w papier pergaminowy, tworząc saszetki i umieść na grillu. Smaż około 10-12 minut. Gotową rybę podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą posypaną pozostałą kolendrą.

Ryba słodko kwaśna  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko kwaśna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba leningradzka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko kwaśna Ryba słodko kwaśna

Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niepowtarzalny smak i aromat.