Ryba w sosie paprykowym - grenadier: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba w sosie paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej małym kieliszkiem białego wytrawnego wina i śmietanką. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. Ugotowany sos dokładnie zmiksuj.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron szpinakowy według instrukcji podanej na opakowaniu.

Krok 4

Pokrój rybę na porcje, dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 4

Krok 5

Usmaż rybę na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia skrop ją cytryną. Podawaj z makaronem i sosem paprykowym, udekorowaną pokrojoną papryką oraz ćwiartkami cytryny.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Marietta  Domoslawska

    Marietta Domoslawska , 06.05.2016

    smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • samir burianski

    samir burianski , 12.12.2015

    bardzo dobra smakowała nie tylko mnie....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba w sosie paprykowymRyba w sosie paprykowym

Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.