
Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
200 mililitrów
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2
Następnie zalej małym kieliszkiem białego wytrawnego wina i śmietanką. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. Ugotowany sos dokładnie zmiksuj.

Krok 3
Ugotuj makaron szpinakowy według instrukcji podanej na opakowaniu.
Krok 4
Pokrój rybę na porcje, dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Krok 5
Usmaż rybę na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia skrop ją cytryną. Podawaj z makaronem i sosem paprykowym, udekorowaną pokrojoną papryką oraz ćwiartkami cytryny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba w sosie paprykowym
Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.



































