Ryba w sosie paprykowym - grenadier: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba w sosie paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

297 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej małym kieliszkiem białego wytrawnego wina i śmietanką. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. Ugotowany sos dokładnie zmiksuj.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron szpinakowy według instrukcji podanej na opakowaniu.

Krok 4

Pokrój rybę na porcje, dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 4

Krok 5

Usmaż rybę na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia skrop ją cytryną. Podawaj z makaronem i sosem paprykowym, udekorowaną pokrojoną papryką oraz ćwiartkami cytryny.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Marietta  Domoslawska

    Marietta Domoslawska , 06.05.2016

    smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • samir burianski

    samir burianski , 12.12.2015

    bardzo dobra smakowała nie tylko mnie....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba w sosie paprykowymRyba w sosie paprykowym

Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.