Ryba w sosie paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

261 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

200 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę i pokrój na mniejsze części. Przesmaż ją na 2 łyżkach masła i łyżce oliwy z oliwek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej małym kieliszkiem białego wytrawnego wina i śmietanką. Dodaj pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr. Ugotowany sos dokładnie zmiksuj.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron szpinakowy według instrukcji podanej na opakowaniu.

Krok 4

Pokrój rybę na porcje, dopraw pieprzem i odrobiną soli.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 4

Krok 5

Usmaż rybę na 2 łyżkach masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pod koniec smażenia skrop ją cytryną. Podawaj z makaronem i sosem paprykowym, udekorowaną pokrojoną papryką oraz ćwiartkami cytryny.

Ryba w sosie paprykowym - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Marietta  Domoslawska

    Marietta Domoslawska , 06.05.2016

    smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • samir burianski

    samir burianski , 12.12.2015

    bardzo dobra smakowała nie tylko mnie....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej