Ryba z brzoskwiniami
o pikantnym posmaku
łatwe
152 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź brzoskwinie z puszki i zachowaj sok. Sok wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Do sosu dodaj posiekane chilii.
Krok 3
Filety rybne pokrój na porcje i zamarynuj w sosie.
Krok 4
Następnie smaż rybę po kilka minut z każdej strony, polewając od czasu do czasu sosem z marynaty.
Krok 5
Brzoskwinie, cebulę oraz zieloną paprykę pokrój w równą kostkę i wymieszaj tak, aby powstała sałatka.
Krok 6
Usmażoną rybę przełóż na talerz. Podawaj z przygotowaną sałatką i np. ziemniaczanym puree.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej