Ryba z brzoskwiniami

o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź brzoskwinie z puszki i zachowaj sok. Sok wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Do sosu dodaj posiekane chilii.

Krok 3

Filety rybne pokrój na porcje i zamarynuj w sosie.

Krok 4

Następnie smaż rybę po kilka minut z każdej strony, polewając od czasu do czasu sosem z marynaty.

Krok 5

Brzoskwinie, cebulę oraz zieloną paprykę pokrój w równą kostkę i wymieszaj tak, aby powstała sałatka.

Krok 6

Usmażoną rybę przełóż na talerz. Podawaj z przygotowaną sałatką i np. ziemniaczanym puree.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Piosik

    Weronika Piosik , 19.04.2018

    smakuje równie dobrze z ryżem :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej