Ryba z brzoskwiniami – po japońsku: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba z brzoskwiniami

o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź brzoskwinie z puszki i zachowaj sok. Sok wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Do sosu dodaj posiekane chilii.

Krok 3

Filety rybne pokrój na porcje i zamarynuj w sosie.

Krok 4

Następnie smaż rybę po kilka minut z każdej strony, polewając od czasu do czasu sosem z marynaty.

Krok 5

Brzoskwinie, cebulę oraz zieloną paprykę pokrój w równą kostkę i wymieszaj tak, aby powstała sałatka.

Krok 6

Usmażoną rybę przełóż na talerz. Podawaj z przygotowaną sałatką i np. ziemniaczanym puree.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Piosik

    Weronika Piosik , 19.04.2018

    smakuje równie dobrze z ryżem :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej