Ryba z brzoskwiniami – po japońsku: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba z brzoskwiniami

o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź brzoskwinie z puszki i zachowaj sok. Sok wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Do sosu dodaj posiekane chilii.

Krok 3

Filety rybne pokrój na porcje i zamarynuj w sosie.

Krok 4

Następnie smaż rybę po kilka minut z każdej strony, polewając od czasu do czasu sosem z marynaty.

Krok 5

Brzoskwinie, cebulę oraz zieloną paprykę pokrój w równą kostkę i wymieszaj tak, aby powstała sałatka.

Krok 6

Usmażoną rybę przełóż na talerz. Podawaj z przygotowaną sałatką i np. ziemniaczanym puree.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Piosik

    Weronika Piosik , 19.04.2018

    smakuje równie dobrze z ryżem :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej