Ryba z brzoskwiniami
o pikantnym posmaku
łatwe
152 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź brzoskwinie z puszki i zachowaj sok. Sok wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Do sosu dodaj posiekane chilii.
Krok 3
Filety rybne pokrój na porcje i zamarynuj w sosie.
Krok 4
Następnie smaż rybę po kilka minut z każdej strony, polewając od czasu do czasu sosem z marynaty.
Krok 5
Brzoskwinie, cebulę oraz zieloną paprykę pokrój w równą kostkę i wymieszaj tak, aby powstała sałatka.
Krok 6
Usmażoną rybę przełóż na talerz. Podawaj z przygotowaną sałatką i np. ziemniaczanym puree.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































