Ryba z brzoskwiniami – po japońsku: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba z brzoskwiniami

o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź brzoskwinie z puszki i zachowaj sok. Sok wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Do sosu dodaj posiekane chilii.

Krok 3

Filety rybne pokrój na porcje i zamarynuj w sosie.

Krok 4

Następnie smaż rybę po kilka minut z każdej strony, polewając od czasu do czasu sosem z marynaty.

Krok 5

Brzoskwinie, cebulę oraz zieloną paprykę pokrój w równą kostkę i wymieszaj tak, aby powstała sałatka.

Krok 6

Usmażoną rybę przełóż na talerz. Podawaj z przygotowaną sałatką i np. ziemniaczanym puree.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika Piosik

    Weronika Piosik , 19.04.2018

    smakuje równie dobrze z ryżem :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej