Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
2 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w mniejsze kawałki. Panieruj w mące i smaż na patelni, aż będzie rumiana. Następnie odstaw na bok.
Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w paski.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i mleko.
Krok 4
Teraz wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i całość zagotuj.
Krok 5
Dodaj z powrotem kawałki ryb, sok z limonki i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj udekorowane gałązkami koperku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej