
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
2 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w mniejsze kawałki. Panieruj w mące i smaż na patelni, aż będzie rumiana. Następnie odstaw na bok.
Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w paski.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i mleko.
Krok 4
Teraz wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i całość zagotuj.
Krok 5
Dodaj z powrotem kawałki ryb, sok z limonki i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj udekorowane gałązkami koperku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej