Kremowy rybny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy rybny gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

73 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

400 mililitrów

2 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w mniejsze kawałki. Panieruj w mące i smaż na patelni, aż będzie rumiana. Następnie odstaw na bok.

Krok 2

Na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w paski.

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i mleko.

Krok 4

Teraz wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i całość zagotuj.

Krok 5

Dodaj z powrotem kawałki ryb, sok z limonki i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj udekorowane gałązkami koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Franek Brown

    Franek Brown , 26.12.2020

    Bardzo dobre polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej