
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
2 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w mniejsze kawałki. Panieruj w mące i smaż na patelni, aż będzie rumiana. Następnie odstaw na bok.
Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w paski.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i mleko.
Krok 4
Teraz wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i całość zagotuj.
Krok 5
Dodaj z powrotem kawałki ryb, sok z limonki i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj udekorowane gałązkami koperku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej