Kremowy rybny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowy rybny gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

400 mililitrów

2 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w mniejsze kawałki. Panieruj w mące i smaż na patelni, aż będzie rumiana. Następnie odstaw na bok.

Krok 2

Na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w paski.

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i mleko.

Krok 4

Teraz wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i całość zagotuj.

Krok 5

Dodaj z powrotem kawałki ryb, sok z limonki i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj udekorowane gałązkami koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Franek Brown

    Franek Brown , 26.12.2020

    Bardzo dobre polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej