Złocisty dorsz z aromatyczną salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty dorsz z aromatyczną salsą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Dopraw sokiem z połowy limonki.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połówki, a ogórka i cebulę w drobną kostkę. Warzywa przełóż do miski, połącz z sosem oraz pokrojoną kolendrą i wymieszaj.

Krok 3

Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie filety obtocz w mące.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzaj w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony.

Krok 5

Gotowe, złociste filety podawaj z aromatyczną salsą oraz ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cząstka

    Małgorzata Cząstka , 27.07.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej