Złocisty dorsz z aromatyczną salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty dorsz z aromatyczną salsą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Dopraw sokiem z połowy limonki.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połówki, a ogórka i cebulę w drobną kostkę. Warzywa przełóż do miski, połącz z sosem oraz pokrojoną kolendrą i wymieszaj.

Krok 3

Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie filety obtocz w mące.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzaj w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony.

Krok 5

Gotowe, złociste filety podawaj z aromatyczną salsą oraz ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cząstka

    Małgorzata Cząstka , 27.07.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej