
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Dopraw sokiem z połowy limonki.
Krok 2
Pomidorki pokrój na połówki, a ogórka i cebulę w drobną kostkę. Warzywa przełóż do miski, połącz z sosem oraz pokrojoną kolendrą i wymieszaj.
Krok 3
Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie filety obtocz w mące.
Krok 4
W miseczce rozmieszaj jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzaj w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony.
Krok 5
Gotowe, złociste filety podawaj z aromatyczną salsą oraz ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej