
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Dopraw sokiem z połowy limonki.
Krok 2
Pomidorki pokrój na połówki, a ogórka i cebulę w drobną kostkę. Warzywa przełóż do miski, połącz z sosem oraz pokrojoną kolendrą i wymieszaj.
Krok 3
Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie filety obtocz w mące.
Krok 4
W miseczce rozmieszaj jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzaj w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony.
Krok 5
Gotowe, złociste filety podawaj z aromatyczną salsą oraz ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej