Złocisty dorsz z aromatyczną salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocisty dorsz z aromatyczną salsą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i Majonezem Babuni Hellmann's. Dopraw sokiem z połowy limonki.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połówki, a ogórka i cebulę w drobną kostkę. Warzywa przełóż do miski, połącz z sosem oraz pokrojoną kolendrą i wymieszaj.

Krok 3

Rybę oczyść, umyj i osusz. Następnie filety obtocz w mące.

Krok 4

W miseczce rozmieszaj jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzaj w jajku i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony.

Krok 5

Gotowe, złociste filety podawaj z aromatyczną salsą oraz ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cząstka

    Małgorzata Cząstka , 27.07.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocisty dorsz z aromatyczną salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej