Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

457 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 łyżek

3 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp Delikatem Knorr.

Krok 2

Zamarynowane filety ryby obtocz w mące, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i ostrożnie ułóż filety. Rybę smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.

Krok 4

W tym czasie sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Usmażoną rybę podawaj z ryżem oraz czosnkowym sosem i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej