
Składniki
4 sztuki
10 łyżek
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp Delikatem Knorr.
Krok 2
Zamarynowane filety ryby obtocz w mące, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i ostrożnie ułóż filety. Rybę smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4
W tym czasie sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Usmażoną rybę podawaj z ryżem oraz czosnkowym sosem i cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej