Składniki
4 sztuki
10 łyżek
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp Delikatem Knorr.
Krok 2
Zamarynowane filety ryby obtocz w mące, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i ostrożnie ułóż filety. Rybę smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4
W tym czasie sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Usmażoną rybę podawaj z ryżem oraz czosnkowym sosem i cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej