Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

242 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 łyżek

3 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp Delikatem Knorr.

Krok 2

Zamarynowane filety ryby obtocz w mące, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i ostrożnie ułóż filety. Rybę smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.

Krok 4

W tym czasie sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Usmażoną rybę podawaj z ryżem oraz czosnkowym sosem i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej