Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

228 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

207 osób wydrukowało

Pobierz pdf

388 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 łyżek

3 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp Delikatem Knorr.

Krok 2

Zamarynowane filety ryby obtocz w mące, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i ostrożnie ułóż filety. Rybę smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.

Krok 4

W tym czasie sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Usmażoną rybę podawaj z ryżem oraz czosnkowym sosem i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w jajku z czosnkowym majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej