
Składniki
4 sztuki
10 łyżek
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz i osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp Delikatem Knorr.
Krok 2
Zamarynowane filety ryby obtocz w mące, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i ostrożnie ułóż filety. Rybę smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Krok 4
W tym czasie sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Usmażoną rybę podawaj z ryżem oraz czosnkowym sosem i cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej