
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 szklanki
2 łyżki
1
400 gramów
2 sztuki
null szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, żółtka, szczypty soli i ciepłej wody przygotuj ciasto. Przykryj, odstaw na 30 minut.
Krok 2
Obrane i oczyszczone jabłka pokrój w kostkę, podlej woda i ugotuj do miękkości. Kaszankę obierz z osłonki i rozdrobnij widelcem, wymieszaj z jabłkami, dodaj pokruszona Mini kostkę Knorr, pieprze i cynamon.
Krok 3
Z rozwałkowanego cienko ciasta wykrój koła średnicy 5 cm, nałóż farsz i dokładnie zlepiaj pierogi. Zagotuj w garnku wodę.
Krok 4
Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy. Po ugotowaniu, wyjmij, odcedź i osusz. Podawaj smażone na oliwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej