Szynka w miodzie na sposób chiński - wieprzowa | Przepisy.pl pixel

Szynka w miodzie na sposób chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

271 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

30 gramów

6 łyżek

3 plastry

2 sztuki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój najpierw w cienkie plastry, a potem w paski o długości około 5 centymetrów. Posyp przyprawą Knorr.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 1

Krok 2

Jajka zmieszaj z mąką i obtocz w tym mięso. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż mięso na złoty kolor, po czym odsącz je z tłuszczu.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 2

Krok 3

Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i smaż, aż zbrązowieje. Nie przestawaj mieszać!

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 3

Krok 4

Dodaj paski mięsa i ciągle mieszaj, aby pokryły się karmelem. Mięso przełóż do miseczek, udekoruj pokrojonymi plasterkami ananasa i podawaj z ryżem.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Alicja

    Alicja , 21.12.2022

    Zrobiłam z piersi kurczaka- smaczne, ciekawe, inne,niż zawsze.W czasie świąt zrobię z szynki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynka w miodzie na sposób chińskiSzynka w miodzie na sposób chiński

Wieprzowinę pokrój najpierw w cienkie plastry, a potem w paski o długości około 5 centymetrów. Posyp przyprawą Knorr.