Szynka w miodzie na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka w miodzie na sposób chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

30 gramów

2 sztuki

3 plastry

4 łyżki

6 łyżek

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój najpierw w cienkie plastry, a potem w paski o długości około 5 centymetrów. Posyp przyprawą Knorr.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 1

Krok 2

Jajka zmieszaj z mąką i obtocz w tym mięso. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż mięso na złoty kolor, po czym odsącz je z tłuszczu.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 2

Krok 3

Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i smaż, aż zbrązowieje. Nie przestawaj mieszać!

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 3

Krok 4

Dodaj paski mięsa i ciągle mieszaj, aby pokryły się karmelem. Mięso przełóż do miseczek, udekoruj pokrojonymi plasterkami ananasa i podawaj z ryżem.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Alicja

    Alicja , 21.12.2022

    Zrobiłam z piersi kurczaka- smaczne, ciekawe, inne,niż zawsze.W czasie świąt zrobię z szynki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej