
Składniki
5 łyżek
30 gramów
2 sztuki
3 plastry
4 łyżki
6 łyżek
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój najpierw w cienkie plastry, a potem w paski o długości około 5 centymetrów. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Jajka zmieszaj z mąką i obtocz w tym mięso. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż mięso na złoty kolor, po czym odsącz je z tłuszczu.

Krok 3
Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i smaż, aż zbrązowieje. Nie przestawaj mieszać!

Krok 4
Dodaj paski mięsa i ciągle mieszaj, aby pokryły się karmelem. Mięso przełóż do miseczek, udekoruj pokrojonymi plasterkami ananasa i podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej