Szynka w miodzie na sposób chiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

225 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

6 łyżek

3 plastry

2 sztuki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój najpierw w cienkie plastry, a potem w paski o długości około 5 centymetrów. Posyp przyprawą Knorr.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 1

Krok 2

Jajka zmieszaj z mąką i obtocz w tym mięso. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż mięso na złoty kolor, po czym odsącz je z tłuszczu.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 2

Krok 3

Miód wymieszaj z 3 łyżkami oleju i smaż, aż zbrązowieje. Nie przestawaj mieszać!

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 3

Krok 4

Dodaj paski mięsa i ciągle mieszaj, aby pokryły się karmelem. Mięso przełóż do miseczek, udekoruj pokrojonymi plasterkami ananasa i podawaj z ryżem.

Szynka w miodzie na sposób chiński - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w miodzie na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej