Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

464 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

1 sztuka

300 gramów

5 sztuk

1 szczypta

20 mililitrów

30 gramów

1 łyżeczka

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę umyj, pokrój na 8 jednakowej grubości plastrów. Następnie rozbij cienko i każdy płat posyp przyprawą Knorr.

Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym - Krok 1

Krok 2

Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty) i obierz. Mięso mielone wymieszaj z surowym jajkiem kurzym, dodaj sól i pieprz do smaku i posiekaną natkę. Grzyby suszone namocz w szklance gorącej wody.

Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym - Krok 2

Krok 3

Na każdy z plastrów mięsa nałóż masę z mięsa indyczego, rozsmaruj, a na środku połóż 1 przepiórcze jajo i zwijaj zrazy. Zepnij wykałaczką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Odstaw.

Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym - Krok 3

Krok 4

Namoczone grzyby pokrój w cienkie paski, wodę z moczenia pozostaw. Zawartość opakowania Kremowa zupa borowikowa Knorr wymieszaj w 0,8 litra zimnej wody, dodaj pokrojone grzyby oraz wodę z ich moczenia i zagotuj.

Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym - Krok 4

Krok 5

Do garnka z gotującą się zupą włóż obsmażone zrazy i zmniejsz ogień. Duś na małym ogniu około 45 minut. Podawaj z powstałym podczas duszenia sosem grzybowym.

Wieprzowe zrazy z jajem przepiórczym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej