Rzymska pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rzymska pieczeń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

330 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

382 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

10 dekagramów

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj.

Rzymska pieczeń - Krok 1

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Rzymska pieczeń - Krok 2

Krok 3

Połącz go z mielonym mięsem, musztardą, białkami jajek i połową dymki. Wyrób dokładnie rękami.

Rzymska pieczeń - Krok 3

Krok 4

Na natłuszczonej blasze ułóż uformowaną pieczeń. Piecz 1 godzinę w 200 stopniach.

Rzymska pieczeń - Krok 4

Krok 5

Serek utrzyj z żółtkami i pozostałą dymką.

Rzymska pieczeń - Krok 5

Krok 6

Po 45 minutach pieczenia posmaruj mięso. Podawaj z Sosem pomidorowym Knorr.

Rzymska pieczeń - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Janina  Kozłowska

    Janina Kozłowska , 18.03.2020

    Jest naprawdę pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Godek

    Teresa Godek , 20.02.2019

    coś pysznego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rzymska pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rzymska pieczeńRzymska pieczeń

Pieczeń rzymska z mięsa mielonego cieszy się ogromnym uznaniem smakoszy. Przygotowane według tego przepisu, na pewno cię nie zawiedzie. Tradycyjny przepis na pieczeń rzymską to zawsze dobre rozwiązanie na uroczysty obiad – danie jest bardzo pokazowe i smakuje wyśmienicie. Nie trzeba też wielkich kulinarnych umiejętności, żeby przygotować pieczeń. Dowolny rodzaj mięsa mielonego zmieszaj z przyprawami i białkami jajek, które nadadzą pieczeni puszystości. Możesz zrezygnować z cebuli, jeśli nie przepadasz za nią jako dodatkiem do mięs. Musztarda nada potrawie szczyptę ostrości, ale jeśli wolisz delikatne, smaki dodaj musztardę miodową, która także świetnie sprawdzi się w tym przepisie. Upiecz mięso w piekarniku, a następnie połóż na wierzch pierzynkę z twarożku i żółtek. Wyglądem przypomina żółty ser, ale smakuje inaczej i świetnie uzupełnia się ze smakiem pieczeni. Całość włóż do piekarnika, a potem podawaj posypane świeżymi ziołami lub szczypiorkiem. Sukces gwarantowany!