
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
10 dekagramów
1 pęczek
1 kilogram
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj.

Krok 2
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3
Połącz go z mielonym mięsem, musztardą, białkami jajek i połową dymki. Wyrób dokładnie rękami.

Krok 4
Na natłuszczonej blasze ułóż uformowaną pieczeń. Piecz 1 godzinę w 200 stopniach.

Krok 5
Serek utrzyj z żółtkami i pozostałą dymką.

Krok 6
Po 45 minutach pieczenia posmaruj mięso. Podawaj z Sosem pomidorowym Knorr.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rzymska pieczeń
Pieczeń rzymska z mięsa mielonego cieszy się ogromnym uznaniem smakoszy. Przygotowane według tego przepisu, na pewno cię nie zawiedzie. Tradycyjny przepis na pieczeń rzymską to zawsze dobre rozwiązanie na uroczysty obiad – danie jest bardzo pokazowe i smakuje wyśmienicie. Nie trzeba też wielkich kulinarnych umiejętności, żeby przygotować pieczeń. Dowolny rodzaj mięsa mielonego zmieszaj z przyprawami i białkami jajek, które nadadzą pieczeni puszystości. Możesz zrezygnować z cebuli, jeśli nie przepadasz za nią jako dodatkiem do mięs. Musztarda nada potrawie szczyptę ostrości, ale jeśli wolisz delikatne, smaki dodaj musztardę miodową, która także świetnie sprawdzi się w tym przepisie. Upiecz mięso w piekarniku, a następnie połóż na wierzch pierzynkę z twarożku i żółtek. Wyglądem przypomina żółty ser, ale smakuje inaczej i świetnie uzupełnia się ze smakiem pieczeni. Całość włóż do piekarnika, a potem podawaj posypane świeżymi ziołami lub szczypiorkiem. Sukces gwarantowany!