
Składniki
600 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę natrzyj przyprawą do mięs i odstaw na chwile w chłodne miejsce, tak aby przyprawa lepiej wniknęła w mięso.

Krok 2
Mięso obsmaż z obu stron, ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3
Chleb tostowy pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z majonezem, musztardą i posiekaną natką pietruszki.

Krok 4
Powstałą bułkę nałóż na wierzch mięsa. Całość piecz 1 godzinę w temperaturze około 180*C.


Dobra rada:
Chlebową panierkę możesz wzbogacić dodając do niej garść pokruszonych wcześniej, dowolnych orzechów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczona karkówka z chrupiącą skórką
Pieczona karkówka z chrupiącą skórką, zaskakuje nie tylko smakiem, ale również sposobem przyrządzania i podania. Przygotowane według poniższego przepisu danie sprawdzi się zarówno na codzienny, jak i uroczysty obiad. Przed zakupem mięsa, zwróć uwagę na jego wygląd. Powinno mieć niewielką ilość tłuszczu i cechować się jasnoróżowym lub różowym kolorem. Staraj się wybierać mniejsze kawałki wieprzowiny, dzięki temu mięso będzie bardziej miękkie i soczyste. Karkówkę umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Jeśli chcesz, żeby chrupiąca skórka była bardziej wyrazista, dopraw ją swoimi ulubionymi przyprawami, np. bazylią, majerankiem lub tymiankiem. Pieczona karkówka z chrupiącą skórką dobrze smakować będzie z pieczonymi talarkami ziemniaków lub prostymi frytkami. Jako dodatek warzywny podaj grillowane warzywa (bakłażana, cukinię, paprykę, czerwoną cebulę, pieczarki) lub sałatkę z pomidorów, doprawioną bazylią oraz oliwą z oliwek. Do dekoracji użyj posiekanego szczypiorku. Wypróbuj proponowany przez nas przepis i podziel się opinią na temat dania, które przygotujesz z jego pomocą.