Wieprzowina po chińsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina po chińsku z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oraz brzoskwinie pokrój na kawałki.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.

Krok 3

Do podsmażonego mięsa dodaj paprykę oraz rozmrożoną mieszankę warzyw.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml wody

Krok 5

Na patelnię wlej Fix Knorr, dodaj sos sojowy, ostry sos sweet chilli oraz brzoskwinię. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej