Wieprzowina po chińsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina po chińsku z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oraz brzoskwinie pokrój na kawałki.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.

Krok 3

Do podsmażonego mięsa dodaj paprykę oraz rozmrożoną mieszankę warzyw.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml wody

Krok 5

Na patelnię wlej Fix Knorr, dodaj sos sojowy, ostry sos sweet chilli oraz brzoskwinię. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej