Wieprzowina po chińsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina po chińsku z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oraz brzoskwinie pokrój na kawałki.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.

Krok 3

Do podsmażonego mięsa dodaj paprykę oraz rozmrożoną mieszankę warzyw.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300ml wody

Krok 5

Na patelnię wlej Fix Knorr, dodaj sos sojowy, ostry sos sweet chilli oraz brzoskwinię. Całość zagotuj, dokładnie wymieszaj i podawaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina po chińsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej