PRZEPISY.PL
Sakiewki ze schabu z grzybami - autor: przepisy.pl

Sakiewki ze schabu z grzybami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
175
osób dodało do Mniamlisty
175
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab wieprzowy (na 4 kotlety) 500 g
  • Rosół wołowy Knorr
    2 szt
  • cebule szalotki2 szt
  • czosnek - 2 ząbki
  • podgrzybki (możesz użyć mrożonych)200 g
  • pieczarki300 g
  • masło2 łyżki
  • tymianek suszony1 łyżka
  • por1 szt
  • natka pietruszki1 pęczek
  • olej do smażenia2 łyżki
Sakiewki ze schabu z grzybami – krok 1

Krok 1

Grzyby (podgrzybki i pieczarki) pokrój drobno. Szalotki pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj.
Sakiewki ze schabu z grzybami – krok 2

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby oraz masło. Smaż całość około 10 minut.
Sakiewki ze schabu z grzybami – krok 3

Krok 3

Dodaj kostkę rosołową Knorr do grzybów, dokładnie wymieszaj, aż smaki dobrze się połączą. Na końcu dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki i tymianek.
Sakiewki ze schabu z grzybami – krok 4

Krok 4

Pora pokrój wzdłuż na cienkie, długie paski. Następnie obgotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną i staną się elastyczne.
Sakiewki ze schabu z grzybami – krok 5

Krok 5

Schab rozbij tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Na środku każdego plastra nałóż łyżką farsz grzybowy i zwiń w formę sakiewki. Na górze powstałej sakiewki zwiąż mięso paskiem z pora.
Sakiewki ze schabu z grzybami – krok 6

Krok 6

Sakiewki ze schabu ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu każdej rozkrusz drugą kostkę rosołową Knorr i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

58
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
163
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
408
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Średnie