
Składniki
200 gramów
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
400 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
80 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobna kosteczkę cebulę i seler. Smaż aż warzywa delikatnie zaczną brązowieć. Dodaj mięso mielone i smaż aż zrobi się zupełnie suche.Następnie dodaj czerwone wino i gotuj tak długo aż zacznie skwierczeć tłuszcz a wino zupełnie odparuje.

Krok 3
Dodaj wtedy pomidory z puszki oraz zawartość opakowania Knorra. Nada ono potrawie prawdziwie włoski smak oraz poprawi konsystencję sosu. Wszystko razem gotuj dwie minuty po czym dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Gotowe ragout połącz z ugotowanym wcześniej makaronem. Podawaj posypane tartym parmezanem.


Dobra rada:
Odrobina chilli nada potrawie zdecydowanie bardziej intensywnego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczne ragout bolognese
Makaron ugotuj al dente.