
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
200 mililitrów
3 łyżki
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę opakowania Knorra dodaj do mięsa mielonego, dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki.

Krok 4
Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posyp serem, wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na 15 minut.

Krok 3
Na patelnię wlej śmietanę, dodaj kapary i pozostałą część Knorra, całość zagotuj, dodaj makaron i pomidorki.

Krok 2
Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie. Pomidorki przekrój na pół, żółty ser zetrzyj na tarce.


Dobra rada:
Do sosu możesz też dodać z grubsza porwane liście świeżej bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane klopsiki z makaronem
Lubisz mięsne klopsiki? Można je przyrządzić na wiele sposobów: smażone, pieczone, gotowane. Przygotuj je zapiekane z makaronem w sosie pomidorowym. To proste i popularne połączenie składników jest niemal gwarancją udanego dania. Mięso mielone (np. z indyka albo z szynki wieprzowej) dopraw do smaku pomidorową przyprawą. Jeśli chcesz, dodaj także nieco słodkiej papryki. Uformuj z niego niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego i podsmaż je delikatnie, by pozostały soczyste. Pamiętaj, że będą dodatkowo pieczone, więc należy uważać, by nie stały się zbyt suche. Następnie przygotuj sos pomidorowy. Urozmaicisz jego smak dodatkiem kaparów albo oliwek. Wyrazistym akcentem będą także np. anchois. Kiedy całość się zagotuje, wsyp makaron i przełóż danie do naczynia żaroodpornego. Na koniec posyp żółtym serem. Żeby się ładnie zarumienił, piecz potrawę pod przykryciem i zdejmij je kilka minut przed końcem. Klopsiki zapiekane z makaronem udekoruj przed podaniem świeżymi ziołami. Skorzystaj z naszego przepisu i podziel się opinią w komentarzu.


































