
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
400 gramów
200 mililitrów
3 łyżki
200 gramów
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę opakowania Knorra dodaj do mięsa mielonego, dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki.

Krok 4
Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posyp serem, wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na 15 minut.

Krok 3
Na patelnię wlej śmietanę, dodaj kapary i pozostałą część Knorra, całość zagotuj, dodaj makaron i pomidorki.

Krok 2
Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie. Pomidorki przekrój na pół, żółty ser zetrzyj na tarce.


Dobra rada:
Do sosu możesz też dodać z grubsza porwane liście świeżej bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane klopsiki z makaronem
Lubisz mięsne klopsiki? Można je przyrządzić na wiele sposobów: smażone, pieczone, gotowane. Przygotuj je zapiekane z makaronem w sosie pomidorowym. To proste i popularne połączenie składników jest niemal gwarancją udanego dania. Mięso mielone (np. z indyka albo z szynki wieprzowej) dopraw do smaku pomidorową przyprawą. Jeśli chcesz, dodaj także nieco słodkiej papryki. Uformuj z niego niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego i podsmaż je delikatnie, by pozostały soczyste. Pamiętaj, że będą dodatkowo pieczone, więc należy uważać, by nie stały się zbyt suche. Następnie przygotuj sos pomidorowy. Urozmaicisz jego smak dodatkiem kaparów albo oliwek. Wyrazistym akcentem będą także np. anchois. Kiedy całość się zagotuje, wsyp makaron i przełóż danie do naczynia żaroodpornego. Na koniec posyp żółtym serem. Żeby się ładnie zarumienił, piecz potrawę pod przykryciem i zdejmij je kilka minut przed końcem. Klopsiki zapiekane z makaronem udekoruj przed podaniem świeżymi ziołami. Skorzystaj z naszego przepisu i podziel się opinią w komentarzu.