Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

320 gramów

400 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

8 łyżek

4 łyżeczki

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku.

Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - Krok 1

Krok 2

Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny.

Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - Krok 2

Krok 3

Podawaj z ugotowaną kaszą.

Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - Krok 3
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu witaminy C, witaminy E, witaminy B6, niacyny, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej