Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej
łatwe
62 osoby zapisały
Składniki
200 gramów
320 gramów
400 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
8 łyżek
4 łyżeczki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku.
Krok 2
Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 3
Podawaj z ugotowaną kaszą.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu witaminy C, witaminy E, witaminy B6, niacyny, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej