Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej
łatwe
87 osób zapisało

Składniki
200 gramów
320 gramów
400 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
8 łyżek
4 łyżeczki
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku.

Krok 2
Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 3
Podawaj z ugotowaną kaszą.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu witaminy C, witaminy E, witaminy B6, niacyny, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej