
Składniki
400 gramów
250 gramów
2 sztuki
800 gramów
5 łyżek
3 sztuki
60 gramów
70 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Do głębokiego garnka wysmarowanego oliwą z oliwek włóż posiekaną cebulę, czosnek i lekko zarumień.

Krok 2
Dodaj zmielone mięso i smaż do czasu, aż mięso zacznie się ścinać.

Krok 3
Pomidory z puszki wymieszaj z Fix Spaghetti Bolognese Knorr i dodaj do mięsa. Dołóż również pokrojone suszone pomidory. Duś na małym ogniu ok. 30 minut.

Krok 4
Muszle makaronowe obgotuj w wodzie oraz rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C.

Krok 5
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż trochę sosu. Pozostałą ilością nafaszeruj muszle i ułóż w naczyniu żaroodpornym, całość posyp serem mozzarella. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 20 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane muszle
Makaron to coś znacznie więcej niż tylko składnik studenckiej kuchni. Jest sprzymierzeńcem kucharzy w przyrządzaniu szybkich posiłków, ale nadaje się też do bardziej spektakularnych wyczynów. Muszle faszerowane mielonym mięsem z indyka i pomidorami z całą pewnością zaliczają się do drugiej kategorii. Poznajcie przepis krok po kroku.
Dla kogo?
Za dania kuchni włoskiej dalibyście się pokroić? Na szczęście takie poświęcenie nie będzie konieczne. Do przygotowania faszerowanych muszli na ciepło potrzebujecie tylko podstawowych sprzętów oraz rozgrzanego piekarnika.
Na jaką okazję?
Sam kształt makaronowych muszli sprawia, że potrawa wygląda wyjątkowo. Dodatkowe ozdoby i manewry nie są potrzebne. Nadziewany przysmak sprawdzi się celująco jako gorący poczęstunek podczas przyjęcia.
Czy wiesz, że?
Conchiglie to oficjalna nazwa tego charakterystycznego makaronu.
Dla urozmaicenia:
Do farszu na muszle dodajcie mozzarellę – ilość według uznania. Zachowajcie część sera do posypania wierzchu potrawy kilka minut przed końcem pieczenia.