
Składniki
600 gramów
400 gramów
300 gramów
280 gramów
4 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce umyć. Truskawki i borówki zmiksować na gładką masę.
Krok 2
Do przeźroczystej szklanki wkroić banana, a następnie wlać połowę opakowania jogurtu. Posypać jogurt płatkami owsianymi. Potem wlać masę owocową. Na wierzch dodać resztę jogurtu. Całość posypać nasionami chia. W ramach dekoracji można ułożyć świeże listki mięty.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B6, B12, kwasu foliowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej