Jogurt naturalny z musem z owoców przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt naturalny z musem z owoców

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
980 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 gramów

300 gramów

280 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyć. Truskawki i borówki zmiksować na gładką masę.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 1

Krok 2

Do przeźroczystej szklanki wkroić banana, a następnie wlać połowę opakowania jogurtu. Posypać jogurt płatkami owsianymi. Potem wlać masę owocową. Na wierzch dodać resztę jogurtu. Całość posypać nasionami chia. W ramach dekoracji można ułożyć świeże listki mięty.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B6, B12, kwasu foliowego.

3

Opinie o przepisie

  • Sandra Kijak

    Sandra Kijak , 21.09.2019

    Ile to ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Beata Szymansks

    Beata Szymansks , 10.07.2019

    To coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej