Smoothie ze szpinakiem i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smoothie ze szpinakiem i owocami

Autor: Dodietetyka.pl, mgr inż. Magdalena Hermanowska

ratingratingratingratingrating

8

heart
416 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

434 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

491 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zaparz herbatę według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.

Smoothie ze szpinakiem i owocami - Krok 1

Krok 2

Jabłko i banana pokrój na mniejsze kawałki.

Smoothie ze szpinakiem i owocami - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki wrzuć do blendera, zalej herbatą i zmiksuj.

Smoothie ze szpinakiem i owocami - Krok 3
Dodietetyka.pl,  mgr inż. Magdalena Hermanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smoothie ze szpinakiem i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smoothie ze szpinakiem i owocamiSmoothie ze szpinakiem i owocami

Mgr inż. Magdalena Hermanowska z portalu dodietetyka.pl: Fit koktajle owocowo-warzywne stały się ważnym elementem diety osób interesujących się zdrowym odżywianiem. Jeśli chodzi o ten typ napojów, szczególnie warte uwagi są zielone smoothie, zawierające wiele składników odżywczych. Zrobisz je na przykład z brukselki, szpinaku lub agrestu. W proponowanym przepisie polecamy smoothie ze szpinakiem i owocami przygotowane na bazie herbaty. Być może zaskoczy Cię połączenie szpinaku z jabłkiem i bananem. Jednak to właśnie taki zestaw powala uzyskać głęboki i interesujący smak. Chcesz przygotować to zdrowe smoothie? Pamiętaj, że przy serwowaniu koktajlu z różnorodnymi składnikami bardzo ważne jest zachowanie właściwych proporcji. Dlatego kieruj się dokładnie wskazówkami z przepisu. Na początek zaparz herbatę według instrukcji na opakowaniu. Następnie drobno pokrój jabłko i banana. Wszystkie składniki umieść w blenderze, zalej herbatą i zmiksuj. Dietetyczny koktajl serwuj w wysokich szklankach lub słoikach, udekorowany niewielkimi kawałkami limonki czy pomarańczy. Smacznego.