Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie torebki zielonej herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem i odstaw aby wystygł.
Krok 2
Na dno szklanki wlej około 50 ml syropu. Następnie dodaj zmrożone kostki lodu, kulkę sorbetu malinowego, plastry cytryny i gałązkę melisy. Całość uzupełnij zimnym naparem z herbaty.
Dobra rada:
Do napoju dodatkowo możesz dodać kilka mrożonych malin.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Herbata Zielona Lipton Lively
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona herbata z musem malinowym
Herbatę warto serwować na wiele sposobów i na wiele okazji. Sprawdź przepis na zieloną herbatę z musem malinowym, która łączy w sobie smaki zielonej herbaty, słodkich malin, cytryny i lodów sorbetowych. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu w gronie przyjaciół, może też posłużyć jako dodatek lub alternatywa dla deseru. Bazą tego napoju jest, oczywiście, zielona herbata. Zaparzają ją przez cztery minuty pod przykryciem, aby oddała jak najwięcej swojego aromatu. Możesz podawać ją w klasycznych lub trochę wyższych szklankach. Na dno szklanek wlej syrop malinowy, który dzięki swojej konsystencji jest cięższy od naparu herbacianego. Do syropu dodaj kostki lodu, gałkę sorbetu malinowego, cytrynę oraz gałązkę melisy. Jeśli wolisz bardziej wyrazisty smak, dodaj także plastry pomarańczy i gałązkę lekko roztartej mięty. Całość uzupełnij przestudzonym lub schłodzonym naparem z herbaty. Szklankę udekoruj plasterkiem cytryny lub pomarańczy. Wypróbuj przepis na zieloną herbatę z musem malinowym i przekonaj się, jak wspaniale smakuje ten napój.