
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie torebki zielonej herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem i odstaw aby wystygł.
Krok 2
Na dno szklanki wlej około 50 ml syropu. Następnie dodaj zmrożone kostki lodu, kulkę sorbetu malinowego, plastry cytryny i gałązkę melisy. Całość uzupełnij zimnym naparem z herbaty.

Dobra rada:
Do napoju dodatkowo możesz dodać kilka mrożonych malin.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton Lively
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona herbata z musem malinowym
Herbatę warto serwować na wiele sposobów i na wiele okazji. Sprawdź przepis na zieloną herbatę z musem malinowym, która łączy w sobie smaki zielonej herbaty, słodkich malin, cytryny i lodów sorbetowych. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu w gronie przyjaciół, może też posłużyć jako dodatek lub alternatywa dla deseru. Bazą tego napoju jest, oczywiście, zielona herbata. Zaparzają ją przez cztery minuty pod przykryciem, aby oddała jak najwięcej swojego aromatu. Możesz podawać ją w klasycznych lub trochę wyższych szklankach. Na dno szklanek wlej syrop malinowy, który dzięki swojej konsystencji jest cięższy od naparu herbacianego. Do syropu dodaj kostki lodu, gałkę sorbetu malinowego, cytrynę oraz gałązkę melisy. Jeśli wolisz bardziej wyrazisty smak, dodaj także plastry pomarańczy i gałązkę lekko roztartej mięty. Całość uzupełnij przestudzonym lub schłodzonym naparem z herbaty. Szklankę udekoruj plasterkiem cytryny lub pomarańczy. Wypróbuj przepis na zieloną herbatę z musem malinowym i przekonaj się, jak wspaniale smakuje ten napój.


































