
Składniki
1 sztuka
2 plastry
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 200ml wody , dodaj miód według uznania – jeśli lubisz słodkie napoje dodaj 2 lub trzy łyżeczki.
Krok 2
Do gorącej wody wrzuć saszetkę z herbatą Lipton Green Citrus.
Krok 3
Napar odstaw do wystygnięcia.
Krok 4
Do szklanki wrzuć plastry limonki i cytryny, dodaj gałązkę mięty i lód zalej zimną herbatą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton o smaku Owoców Cytrusowych
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona lemoniada herbaciana
Lemoniada to napój kojarzący się przede wszystkim z latem, świetnie sprawdzi się jednak również zimą – na przyjęciach i spotkaniach w gronie przyjaciół. Sprawdź, jak przygotować zieloną lemoniadę herbacianą. Możesz podawać ją zarówno na zimno, jako dodatek do posiłków, lub na ciepło podczas deseru. Serwuj ją z plastrami świeżo pokrojonej cytryny lub limonki – dobrym zamiennikiem dla nich będą też plastry pomarańczy. Jeśli wolisz łagodniejsze smaki, dodaj kawałki nektarynek lub brzoskwiń, a lemoniada nabierze delikatnego aromatu słodkich owoców. Aby przyrządzić herbacianą lemoniadę, użyj zielonej herbaty o smaku cytrusów – dzięki temu lemoniada na bazie herbaty będzie miała intensywniejszy smak. Jeśli podajesz ją na zimno, dobrym dodatkiem będą kostki lodu. Przed włożeniem do zamrażarki, włóż do przygotowanej w pojemnikach wody lekko roztarte listki mięty lub melisy. Kostki topiąc się, będą uwalniać aromat zamkniętych ziół. Wypróbuj nasz przepis na zieloną herbacianą lemoniadę i poczuj jej wyjątkowy smak o każdej porze roku.