Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie
łatwe
549 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.
Krok 2
Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski
Krok 3
Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.
Krok 4
Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej