Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
1216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

412 osób wydrukowało

Pobierz pdf

705 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.

Krok 2

Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski

Krok 3

Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.

Krok 4

Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.

11

Opinie o przepisie

  • Skrzat688

    Skrzat688 , 17.03.2025

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia

    Kasia , 01.08.2023

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta

    Marta , 04.06.2021

    TAK* w sezonie na truskawki, zamiast arbuza dodałam truskawki i miętę, przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Abłażewicz

    Iwona Abłażewicz , 10.08.2017

    wspaniale chłodzi, szybko i łatwo się robi. fantastyczny na upały

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Golczyk

    Karolina Golczyk , 29.06.2016

    sok z arbuza łagodzi również po spożyciu ostrych potraw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Dargiewicz

    Asia Dargiewicz , 29.06.2016

    ale super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Pacuła

    Klaudia Pacuła , 12.06.2016

    Proste jak drut to do zrobienia czegoś innego byście dali cos trudnego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnes Maslowska

    Agnes Maslowska , 12.06.2016

    Charlotta!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Białczak

    Zosia Białczak , 16.05.2016

    o mniam hahaha muszę zrobić❤️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak , 16.05.2016

    Natalia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak , 16.05.2016

    Zosia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej