Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie
łatwe
700 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.
Krok 2
Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski
Krok 3
Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.
Krok 4
Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton o smaku cytrynowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej