Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

1030 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

355 osób wydrukowało

Pobierz pdf

520 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.

Krok 2

Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski

Krok 3

Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.

Krok 4

Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.

8

Opinie o przepisie

  • Iwona Abłażewicz

    Iwona Abłażewicz, 10.08.2017

    wspaniale chłodzi, szybko i łatwo się robi. fantastyczny na upały

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Golczyk

    Karolina Golczyk, 29.06.2016

    sok z arbuza łagodzi również po spożyciu ostrych potraw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Dargiewicz

    Asia Dargiewicz, 29.06.2016

    ale super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Pacuła

    Klaudia Pacuła, 12.06.2016

    Proste jak drut to do zrobienia czegoś innego byście dali cos trudnego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnes Maslowska

    Agnes Maslowska, 12.06.2016

    Charlotta!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Białczak

    Zosia Białczak, 16.05.2016

    o mniam hahaha muszę zrobić❤️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak, 16.05.2016

    Natalia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak, 16.05.2016

    Zosia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej