Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
1216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

419 osób wydrukowało

Pobierz pdf

723 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.

Krok 2

Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski

Krok 3

Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.

Krok 4

Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.

12

Opinie o przepisie

  • Elo

    Elo , 28.06.2025

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Skrzat688

    Skrzat688 , 17.03.2025

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia

    Kasia , 01.08.2023

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta

    Marta , 04.06.2021

    TAK* w sezonie na truskawki, zamiast arbuza dodałam truskawki i miętę, przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Abłażewicz

    Iwona Abłażewicz , 10.08.2017

    wspaniale chłodzi, szybko i łatwo się robi. fantastyczny na upały

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Golczyk

    Karolina Golczyk , 29.06.2016

    sok z arbuza łagodzi również po spożyciu ostrych potraw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Dargiewicz

    Asia Dargiewicz , 29.06.2016

    ale super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Pacuła

    Klaudia Pacuła , 12.06.2016

    Proste jak drut to do zrobienia czegoś innego byście dali cos trudnego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnes Maslowska

    Agnes Maslowska , 12.06.2016

    Charlotta!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Białczak

    Zosia Białczak , 16.05.2016

    o mniam hahaha muszę zrobić❤️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak , 16.05.2016

    Natalia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak , 16.05.2016

    Zosia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej