Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

1203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

399 osób wydrukowało

Pobierz pdf

676 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.

Krok 2

Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski

Krok 3

Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.

Krok 4

Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.

10

Opinie o przepisie

  • Kasia

    Kasia , 01.08.2023

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta

    Marta , 04.06.2021

    TAK* w sezonie na truskawki, zamiast arbuza dodałam truskawki i miętę, przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Abłażewicz

    Iwona Abłażewicz , 10.08.2017

    wspaniale chłodzi, szybko i łatwo się robi. fantastyczny na upały

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Golczyk

    Karolina Golczyk , 29.06.2016

    sok z arbuza łagodzi również po spożyciu ostrych potraw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Dargiewicz

    Asia Dargiewicz , 29.06.2016

    ale super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Pacuła

    Klaudia Pacuła , 12.06.2016

    Proste jak drut to do zrobienia czegoś innego byście dali cos trudnego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnes Maslowska

    Agnes Maslowska , 12.06.2016

    Charlotta!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Białczak

    Zosia Białczak , 16.05.2016

    o mniam hahaha muszę zrobić❤️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak , 16.05.2016

    Natalia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Michalak

    Bogusława Michalak , 16.05.2016

    Zosia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej