
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
10 gramów
3 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowej oraz saszetkę cukru waniliowego zalej 750 ml gotującej się wody. Dodaj imbir. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.
Krok 2
Do naczynia w którym będziesz serwował herbatę włóż goździka kawałek cynamonu po dwa plastry cytryny łyżkę miodu i odrobinę startej skorki pomarańczy. Całość zalej wcześniej przygotowanym naparem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton o smaku cytrynowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rozgrzewająca ziołowa herbata
By przygotować rozgrzewającą herbatę, ważny jest przede wszystkim odpowiedni wybór dodatków. Z takich właściwości słynie przede wszystkim świeże kłącze imbiru. Ma lekko ostry i jednocześnie cytrusowy smak, więc bardzo dobrze pasuje do herbaty, zwłaszcza czarnej, o cytrynowym aromacie. Rozgrzewające działanie mają również inne przyprawy korzenne. Dodaj więc do herbaty również goździki i cynamon. Bardzo dobrym składnikiem będzie też cytryna – jeden z najpopularniejszych dodatków do herbaty. Jeśli lubisz jej połączenie z miodem, zima jest doskonałym okresem, by je zastosować. Pamiętaj tylko o tym, by nie wlewać miodu do zbyt gorącego napoju. Ciekawym sposobem na rozgrzewającą herbatę jest przygotowanie wcześniej plastrów cytryn, zamarynowanych w miodzie razem z przyprawami korzennymi. Wystarczy tylko dodatek plasterka owocu oraz zalewy, i pyszna, zimowa herbata gotowa. Spróbuj jej wersji również z innymi cytrusami, na przykład pomarańczą lub limonką. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.