
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
10 gramów
3 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowej oraz saszetkę cukru waniliowego zalej 750 ml gotującej się wody. Dodaj imbir. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.
Krok 2
Do naczynia w którym będziesz serwował herbatę włóż goździka kawałek cynamonu po dwa plastry cytryny łyżkę miodu i odrobinę startej skorki pomarańczy. Całość zalej wcześniej przygotowanym naparem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton o smaku cytrynowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rozgrzewająca ziołowa herbata
By przygotować rozgrzewającą herbatę, ważny jest przede wszystkim odpowiedni wybór dodatków. Z takich właściwości słynie przede wszystkim świeże kłącze imbiru. Ma lekko ostry i jednocześnie cytrusowy smak, więc bardzo dobrze pasuje do herbaty, zwłaszcza czarnej, o cytrynowym aromacie. Rozgrzewające działanie mają również inne przyprawy korzenne. Dodaj więc do herbaty również goździki i cynamon. Bardzo dobrym składnikiem będzie też cytryna – jeden z najpopularniejszych dodatków do herbaty. Jeśli lubisz jej połączenie z miodem, zima jest doskonałym okresem, by je zastosować. Pamiętaj tylko o tym, by nie wlewać miodu do zbyt gorącego napoju. Ciekawym sposobem na rozgrzewającą herbatę jest przygotowanie wcześniej plastrów cytryn, zamarynowanych w miodzie razem z przyprawami korzennymi. Wystarczy tylko dodatek plasterka owocu oraz zalewy, i pyszna, zimowa herbata gotowa. Spróbuj jej wersji również z innymi cytrusami, na przykład pomarańczą lub limonką. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.