
Składniki
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 plaster
1 plaster
0.5 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Figę, daktyl, kawałki suszonego jabłka, pomarańczę, cytrynę i goździki zalej 250 ml wody i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 2
W oddzielnym naczyniu przygotuj napar z czarnej herbaty. Dodaj napar z herbaty do ugotowanych owoców.
Krok 3
Do napoju dodaj 0,5 łyżeczki miodu i wymieszaj. Smacznego!

Dobra rada:
Święta to czas, w którym na sercu robi się ciepło. Daj się rozgrzać aromatycznej herbacie pełnej świątecznych zapachów i suszonych owoców.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej