Herbata brzoskwiniowa - przepis: mrożona z cytryną | Przepisy.pl pixel

Herbata brzoskwiniowa

Drink Golden peach tea

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 słoika

200 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trzy piramidki herbaty Lipton English Breakfast zalej 600 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył. Po tym czasie do naparu wrzuć gałązki tymianku, dodaj dżem brzoskwiniowy oraz sok jabłkowy. Wywar pozostaw do zupełnego wystudzenia.

Krok 2

Do dzbanka w połowie napełnionego lodem włóż pokrojoną w plastry brzoskwinie i cytrynę. Całość zalej wcześniej przygotowana herbatą.

6

Opinie o przepisie

  • Haniula Glonek

    Haniula Glonek , 04.09.2016

    I bedzie dupka od tych pysznosci pchnąć :-P a to! I dobrze :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Tomczak

    Ania Tomczak , 03.09.2016

    Wszystko bedym próbować a co

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Haniula Glonek

    Haniula Glonek , 03.09.2016

    Ania Tomczak.... cos tez dla Ciebie... Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Moskwa

    Monika Moskwa , 25.08.2016

    Teraz nastała taka moda picia ze słoika :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Tomczak

    Mariusz Tomczak , 25.08.2016

    to jakieś zapasy na zimę? herbata w słoiku :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Groenke

    Damian Groenke , 20.08.2016

    I huuuuuu.......

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Herbata malinowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Herbata brzoskwiniowaHerbata brzoskwiniowa

Owocowe herbaty serwowane na zimno to napoje, które z łatwością przygotujesz samodzielnie. Pasują do nich wszelkie cytrusy, na przykład cytryny, pomarańcze czy grejpfruty, bardzo dobrze nadają się także brzoskwinie. Przyrządź z nimi golden peach tea, czyli smaczny drink herbaciany. Wybierz dowolny gatunek tych owoców, ważne jednak, by były jak najbardziej soczyste oraz słodkie, tak by herbata nabrała ich smaku. Żeby podkreślić go jeszcze bardziej, posłodź ją cukrem lub dżemem brzoskwiniowym – jeśli wolisz, zamień go ewentualnie na morelowy. Spróbuj i przekonaj się, że jest to dobry sposób, na urozmaicenie tego napoju – ale pamiętaj, by nie dodawać już wtedy miodu ani cukru. Herbatę dodatkowo osłodzi sok jabłkowy albo napój jabłkowo-brzoskwiniowy. Smak proponowanego herbacianego drinka urozmaicisz natomiast dodatkiem świeżych ziół, na przykład tymianku lub mięty. Do jego przyrządzenia użyj czarnej, mocnej herbaty. Sprawdź dokładne proporcje składników i przygotuj golden peach tea. Życzymy smacznego!