Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 plaster

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.

Krok 2

Następnie dodaj pozostałe składniki – syrop z bzu oraz plastry grejpfruta, i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzuHerbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu

Jeśli chcesz przygotować napój idealny na długie zimowe wieczory lub letnie, upalne popołudnia, herbata z leśnych owoców będzie dobrym, uniwersalnym rozwiązaniem. Ciekawym urozmaiceniem może okazać się dodanie do niej syropu z czarnego bzu. Wykorzystaj gotowy lub przygotuj go sam. Owoce bzu ogrzewaj w garnku do czasu, aż puszczą sok, a następnie rozetrzyj je i przeciśnij przez gazę. Tak powstały sok zagotuj z dodatkiem miodu i przelej do butelek. Teraz wystarczy przyrządzić napój – do szklanki wrzuć torebkę herbaty (zdecyduj się na wariant z leśnymi owocami) i zalej wrzątkiem. Dla uzyskania intensywnego, owocowego smaku dodaj jeszcze kilka sztuk malin, jagód albo borówek. Odpowiednie będą zarówno świeże, jak i mrożone. Herbatę ozdób na koniec kilkoma plastrami grejpfruta, którego z powodzeniem zastąpisz pomarańczą, limetką lub mandarynkami. Serwuj w wysokich szklankach lub w słoiczkach – dobrze smakuje zarówno schłodzona, jak i gorąca. Zainspiruj się naszym przepisem na ten pyszny napój.