Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 plaster

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.

Krok 2

Następnie dodaj pozostałe składniki – syrop z bzu oraz plastry grejpfruta, i wymieszaj.

1

Opinie o przepisie

  • •tytanka 800•

    •tytanka 800• , 13.09.2020

    napój pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzuHerbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu

Jeśli chcesz przygotować napój idealny na długie zimowe wieczory lub letnie, upalne popołudnia, herbata z leśnych owoców będzie dobrym, uniwersalnym rozwiązaniem. Ciekawym urozmaiceniem może okazać się dodanie do niej syropu z czarnego bzu. Wykorzystaj gotowy lub przygotuj go sam. Owoce bzu ogrzewaj w garnku do czasu, aż puszczą sok, a następnie rozetrzyj je i przeciśnij przez gazę. Tak powstały sok zagotuj z dodatkiem miodu i przelej do butelek. Teraz wystarczy przyrządzić napój – do szklanki wrzuć torebkę herbaty (zdecyduj się na wariant z leśnymi owocami) i zalej wrzątkiem. Dla uzyskania intensywnego, owocowego smaku dodaj jeszcze kilka sztuk malin, jagód albo borówek. Odpowiednie będą zarówno świeże, jak i mrożone. Herbatę ozdób na koniec kilkoma plastrami grejpfruta, którego z powodzeniem zastąpisz pomarańczą, limetką lub mandarynkami. Serwuj w wysokich szklankach lub w słoiczkach – dobrze smakuje zarówno schłodzona, jak i gorąca. Zainspiruj się naszym przepisem na ten pyszny napój.