
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparzyć wrzątkiem- zdjąć skórkę . Przeciąć - usunąć twardy kawałek przy ogonku. Pokroić w kostkę . Wrzucić do malaksera razem z listkami mięty , bazylii i rozkruszonymi mini kostkami Czosnek i Pietruszka . Wlać wodą mineralną i zmiksować dokładnie.
Krok 2
Przecedzić . Przelać do szklaneczek . Wstawić na trochę do lodówki. Podawać albo jako napój , albo jako małą porcję prostego chłodniku np. z sucharkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej