Napój pomidorowy na lato przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Napój pomidorowy na lato

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparzyć wrzątkiem- zdjąć skórkę . Przeciąć - usunąć twardy kawałek przy ogonku. Pokroić w kostkę . Wrzucić do malaksera razem z listkami mięty , bazylii i rozkruszonymi mini kostkami Czosnek i Pietruszka . Wlać wodą mineralną i zmiksować dokładnie.

Krok 2

Przecedzić . Przelać do szklaneczek . Wstawić na trochę do lodówki. Podawać albo jako napój , albo jako małą porcję prostego chłodniku np. z sucharkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Napój pomidorowy na lato - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej