Herbaciany napój z truskawkami i melisą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciany napój z truskawkami i melisą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki zielonej herbaty cytrusowej Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.

Krok 2

Herbatę wlej do odpowiednich szklanek z listkami melisy i kawałkami truskawek. Całość dopraw do smaku wlewając po dwie łyżki syropu z sosny. Szklankę udekoruj kawałkiem truskawki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką herbatę możesz przygotować zarówno na ciepło jak i na zimno.

2

Opinie o przepisie

  • Joanna Nagel

    Joanna Nagel , 15.06.2016

    Grażyna Polok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.06.2016

    Pierwszy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej