Herbaciany napój z truskawkami i melisą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciany napój z truskawkami i melisą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki zielonej herbaty cytrusowej Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.

Krok 2

Herbatę wlej do odpowiednich szklanek z listkami melisy i kawałkami truskawek. Całość dopraw do smaku wlewając po dwie łyżki syropu z sosny. Szklankę udekoruj kawałkiem truskawki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką herbatę możesz przygotować zarówno na ciepło jak i na zimno.

2

Opinie o przepisie

  • Joanna Nagel

    Joanna Nagel , 15.06.2016

    Grażyna Polok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.06.2016

    Pierwszy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej