Herbata z truskawkami i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Herbata z truskawkami i cytryną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę Lipton Yellow Label, dodaj cytrynę, truskawki oraz miętę i cukier brązowy. Jeśli nie masz świeżych truskawek możesz użyć 40 ml syropu truskawkowego.

Krok 2

Wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Przepyszną owocową herbatę z łatwością przygotujesz w domu. Owoce, a w szczególności truskawki, idealnie dopełniają smak herbaty.

3

Opinie o przepisie

  • Iga Włodarz

    Iga Włodarz , 19.03.2020

    Boskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mikler

    Krzysztof Mikler , 13.04.2016

    Hm teraz truskawke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelina Grzechowiak

    Angelina Grzechowiak , 05.04.2016

    Ja do cherbaty Lubie dodać soku owocowego np własnej roboty soku truskawkowego albo z czarnego bzu :-D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z truskawkami i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej