
Składniki
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gałązkę rozmarynu przetnij na trzy mniejsze kawałki. Owoce przełóż do miski zasyp cukrem, rozmroź.
Krok 2
Trzy piramidki herbaty Lipton Forest Fruit zalej 700 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę, aby dobrze się zaparzył.
Krok 3
Do trzech szklane włóż na dno po łyżce owoców razem z powstałym sokiem, dodaj, gałązkę rozmarynu, wlej łyżkę soku z sosny. Całość zalej herbacianym naparem.

Dobra rada:
Brzegi szklaki możesz udekorować mielonymi orzechami laskowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej