Herbata prosto z lasu – forest boy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata prosto z lasu – forest boy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gałązkę rozmarynu przetnij na trzy mniejsze kawałki. Owoce przełóż do miski zasyp cukrem, rozmroź.

Krok 2

Trzy piramidki herbaty Lipton Forest Fruit zalej 700 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę, aby dobrze się zaparzył.

Krok 3

Do trzech szklane włóż na dno po łyżce owoców razem z powstałym sokiem, dodaj, gałązkę rozmarynu, wlej łyżkę soku z sosny. Całość zalej herbacianym naparem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Brzegi szklaki możesz udekorować mielonymi orzechami laskowymi.

3

Opinie o przepisie

  • Annie Darla Bach

    Annie Darla Bach , 09.05.2017

    przepyszna ! ale ja zrobiłam modyfikacje :) dałam dżem z owoców leśnych i zamiast syropu sosny dałam syrop rozano- malinowy :) niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Cykota

    Karol Cykota , 08.10.2016

    To musi być kozak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Dziadkiewicz

    Grzegorz Dziadkiewicz , 20.07.2016

    Bardzo dobra! Polecam zwłaszcza z jeżynami w roli owoców.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej