Herbata prosto z lasu – forest boy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata prosto z lasu – forest boy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gałązkę rozmarynu przetnij na trzy mniejsze kawałki. Owoce przełóż do miski zasyp cukrem, rozmroź.

Krok 2

Trzy piramidki herbaty Lipton Forest Fruit zalej 700 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę, aby dobrze się zaparzył.

Krok 3

Do trzech szklane włóż na dno po łyżce owoców razem z powstałym sokiem, dodaj, gałązkę rozmarynu, wlej łyżkę soku z sosny. Całość zalej herbacianym naparem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Brzegi szklaki możesz udekorować mielonymi orzechami laskowymi.

3

Opinie o przepisie

  • Annie Darla Bach

    Annie Darla Bach , 09.05.2017

    przepyszna ! ale ja zrobiłam modyfikacje :) dałam dżem z owoców leśnych i zamiast syropu sosny dałam syrop rozano- malinowy :) niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Cykota

    Karol Cykota , 08.10.2016

    To musi być kozak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Dziadkiewicz

    Grzegorz Dziadkiewicz , 20.07.2016

    Bardzo dobra! Polecam zwłaszcza z jeżynami w roli owoców.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej