Wiosenna herbata owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna herbata owocowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

3 plastry

2 plastry

2 plastry

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty, dodaj owoce i grenadynę.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj napój i udekoruj listkami świeżej mięty. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Wiosna to festiwal owoców. Daj się ponieść wiosennej radości i przygotuj lekką herbatę z owocowym akcentem.

2

Opinie o przepisie

  • Polski Stradivarius Skrzypce z 16,000 wypalonych zapałek - Unikat

    Polski Stradivarius Skrzypce z 16,000 wypalonych zapałek - Unikat , 18.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Batz Tijax Mayan

    Batz Tijax Mayan , 05.04.2016

    Musi być pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej