Wiosenna herbata owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna herbata owocowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

3 plastry

2 plastry

2 plastry

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty, dodaj owoce i grenadynę.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj napój i udekoruj listkami świeżej mięty. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Wiosna to festiwal owoców. Daj się ponieść wiosennej radości i przygotuj lekką herbatę z owocowym akcentem.

2

Opinie o przepisie

  • Polski Stradivarius Skrzypce z 16,000 wypalonych zapałek - Unikat

    Polski Stradivarius Skrzypce z 16,000 wypalonych zapałek - Unikat , 18.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Batz Tijax Mayan

    Batz Tijax Mayan , 05.04.2016

    Musi być pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej