Wiosenna herbata owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna herbata owocowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

3 plastry

2 plastry

2 plastry

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty, dodaj owoce i grenadynę.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj napój i udekoruj listkami świeżej mięty. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Wiosna to festiwal owoców. Daj się ponieść wiosennej radości i przygotuj lekką herbatę z owocowym akcentem.

2

Opinie o przepisie

  • Polski Stradivarius Skrzypce z 16,000 wypalonych zapałek - Unikat

    Polski Stradivarius Skrzypce z 16,000 wypalonych zapałek - Unikat , 18.04.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Batz Tijax Mayan

    Batz Tijax Mayan , 05.04.2016

    Musi być pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna herbata owocowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej