Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką
łatwe
538 osób zapisało

Składniki
250 mililitrów
0.5 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
40 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz czarną herbatę i odczekaj, aż ostygnie. Pokrój limonkę na cząstki. Wrzuć ją do szklanki razem z listkami mięty i brązowym cukrem.
Krok 2
Ugnieć wszystkie składniki, dodaj herbatę i wodę gazowaną.
Krok 3
Na koniec dodaj lód. Udekoruj świeżą miętą. Smacznego!

Dobra rada:
Ciepło, cieplej, gorąco… i zimna herbata. Sprawdź, jak przygotować idealną herbatę na upały.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej