Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką
łatwe
548 osób zapisało

Składniki
250 mililitrów
0.5 sztuki
6 sztuk
1 łyżeczka
40 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaparz czarną herbatę i odczekaj, aż ostygnie. Pokrój limonkę na cząstki. Wrzuć ją do szklanki razem z listkami mięty i brązowym cukrem.
Krok 2
Ugnieć wszystkie składniki, dodaj herbatę i wodę gazowaną.
Krok 3
Na koniec dodaj lód. Udekoruj świeżą miętą. Smacznego!

Dobra rada:
Ciepło, cieplej, gorąco… i zimna herbata. Sprawdź, jak przygotować idealną herbatę na upały.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej