Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1422 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

283 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

549 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę i odczekaj, aż ostygnie. Pokrój limonkę na cząstki. Wrzuć ją do szklanki razem z listkami mięty i brązowym cukrem.

Krok 2

Ugnieć wszystkie składniki, dodaj herbatę i wodę gazowaną.

Krok 3

Na koniec dodaj lód. Udekoruj świeżą miętą. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Ciepło, cieplej, gorąco… i zimna herbata. Sprawdź, jak przygotować idealną herbatę na upały.

8

Opinie o przepisie

  • Teresa Olejnik

    Teresa Olejnik , 09.06.2020

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Amelia Grabowska

    Amelia Grabowska , 14.05.2020

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Droździel

    Ewa Droździel , 14.01.2019

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Zając

    Marek Zając , 25.04.2017

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wadas

    Maria Wadas , 15.08.2016

    auper

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Wysocka

    Violetta Wysocka , 24.07.2016

    a co z tym ogórkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Utach

    Ewa Utach , 05.06.2016

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Szylak

    Zbigniew Szylak , 01.05.2016

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej