Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1422 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

276 osób wydrukowało

Pobierz pdf

538 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaparz czarną herbatę i odczekaj, aż ostygnie. Pokrój limonkę na cząstki. Wrzuć ją do szklanki razem z listkami mięty i brązowym cukrem.

Krok 2

Ugnieć wszystkie składniki, dodaj herbatę i wodę gazowaną.

Krok 3

Na koniec dodaj lód. Udekoruj świeżą miętą. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Ciepło, cieplej, gorąco… i zimna herbata. Sprawdź, jak przygotować idealną herbatę na upały.

8

Opinie o przepisie

  • Teresa Olejnik

    Teresa Olejnik , 09.06.2020

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Amelia Grabowska

    Amelia Grabowska , 14.05.2020

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Droździel

    Ewa Droździel , 14.01.2019

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Zając

    Marek Zając , 25.04.2017

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wadas

    Maria Wadas , 15.08.2016

    auper

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Wysocka

    Violetta Wysocka , 24.07.2016

    a co z tym ogórkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Utach

    Ewa Utach , 05.06.2016

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Szylak

    Zbigniew Szylak , 01.05.2016

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca herbata z miętą i limonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej