Letnia herbata z mrożonymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia herbata z mrożonymi malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maliny zasyp cukrem waniliowym i pozostaw do rozmrożenia.

Krok 2

Trzy herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj starty imbir, całość dopraw do smaku miodem.

Krok 3

Herbatę rozlej w odpowiednie naczynia tuż przed podaniem uzupełnij rozmrożonymi malinami razem z sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej