
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Maliny zasyp cukrem waniliowym i pozostaw do rozmrożenia.
Krok 2
Trzy herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj starty imbir, całość dopraw do smaku miodem.
Krok 3
Herbatę rozlej w odpowiednie naczynia tuż przed podaniem uzupełnij rozmrożonymi malinami razem z sokiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton o smaku cytrynowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej