Letnia herbata z mrożonymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia herbata z mrożonymi malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maliny zasyp cukrem waniliowym i pozostaw do rozmrożenia.

Krok 2

Trzy herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj starty imbir, całość dopraw do smaku miodem.

Krok 3

Herbatę rozlej w odpowiednie naczynia tuż przed podaniem uzupełnij rozmrożonymi malinami razem z sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej