Letnia herbata z mrożonymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia herbata z mrożonymi malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maliny zasyp cukrem waniliowym i pozostaw do rozmrożenia.

Krok 2

Trzy herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj starty imbir, całość dopraw do smaku miodem.

Krok 3

Herbatę rozlej w odpowiednie naczynia tuż przed podaniem uzupełnij rozmrożonymi malinami razem z sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej