Składniki
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Maliny zasyp cukrem waniliowym i pozostaw do rozmrożenia.
Krok 2
Trzy herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj starty imbir, całość dopraw do smaku miodem.
Krok 3
Herbatę rozlej w odpowiednie naczynia tuż przed podaniem uzupełnij rozmrożonymi malinami razem z sokiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej