Letnia herbata z mrożonymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia herbata z mrożonymi malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maliny zasyp cukrem waniliowym i pozostaw do rozmrożenia.

Krok 2

Trzy herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj starty imbir, całość dopraw do smaku miodem.

Krok 3

Herbatę rozlej w odpowiednie naczynia tuż przed podaniem uzupełnij rozmrożonymi malinami razem z sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia herbata z mrożonymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej