Przebudzenie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok.

Przebudzenie - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki umyte i obrane umieść w kielichu blendera dodaj sok jabłkowy, mleczko kokosowe przyprawy Knorr, sok i otartą skórkę z limonki. Całość zmiksuj, aż uzyskasz gładką masę.

Przebudzenie - Krok 2

Krok 3

Koktajl przelej do szklanek, podawaj z owocem miechunki.

Przebudzenie - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PrzebudzeniePrzebudzenie

Koktajl „Przebudzenie” to świetna propozycja na drugie śniadanie. Tak przygotowany koktajl z dodatkiem świeżych owoców oraz pikantnych przypraw „pobudzi” nas do działania.

Dla kogo?

Dla każdego, kto szuka oryginalnego przepisu na pyszny koktajl.

Na jaką okazję?

Koktajl z guaraną możemy przygotowywać kilka razy w tygodniu – świetnie sprawdzi się np. na drugie śniadanie.

Czy wiesz, że?

Owoc miechunki (fasilis), który wykorzystać możemy do dekoracji tego koktajlu, pierwotnie wywodzi się z Peru. Nazywany jest tam „złotą jagodą”.

Dla urozmaicenia:

Do dekoracji gotowego koktajlu wykorzystać możemy także kawałki limonki lub jabłka.