
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok.

Krok 2
Wszystkie składniki umyte i obrane umieść w kielichu blendera dodaj sok jabłkowy, napój kokosowy, przyprawy Knorr, sok i otartą skórkę z limonki. Całość zmiksuj, aż uzyskasz gładką masę.

Krok 3
Koktajl przelej do szklanek, podawaj z owocem miechunki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Przebudzenie
Koktajl „Przebudzenie” to świetna propozycja na drugie śniadanie. Tak przygotowany koktajl z dodatkiem świeżych owoców oraz pikantnych przypraw „pobudzi” nas do działania.
Dla kogo?
Dla każdego, kto szuka oryginalnego przepisu na pyszny koktajl.
Na jaką okazję?
Koktajl z guaraną możemy przygotowywać kilka razy w tygodniu – świetnie sprawdzi się np. na drugie śniadanie.
Czy wiesz, że?
Owoc miechunki (fasilis), który wykorzystać możemy do dekoracji tego koktajlu, pierwotnie wywodzi się z Peru. Nazywany jest tam „złotą jagodą”.
Dla urozmaicenia:
Do dekoracji gotowego koktajlu wykorzystać możemy także kawałki limonki lub jabłka.