Przebudzenie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przebudzenie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok.

Przebudzenie - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki umyte i obrane umieść w kielichu blendera dodaj sok jabłkowy, napój kokosowy, przyprawy Knorr, sok i otartą skórkę z limonki. Całość zmiksuj, aż uzyskasz gładką masę.

Przebudzenie - Krok 2

Krok 3

Koktajl przelej do szklanek, podawaj z owocem miechunki.

Przebudzenie - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przebudzenie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PrzebudzeniePrzebudzenie

Koktajl „Przebudzenie” to świetna propozycja na drugie śniadanie. Tak przygotowany koktajl z dodatkiem świeżych owoców oraz pikantnych przypraw „pobudzi” nas do działania.

Dla kogo?

Dla każdego, kto szuka oryginalnego przepisu na pyszny koktajl.

Na jaką okazję?

Koktajl z guaraną możemy przygotowywać kilka razy w tygodniu – świetnie sprawdzi się np. na drugie śniadanie.

Czy wiesz, że?

Owoc miechunki (fasilis), który wykorzystać możemy do dekoracji tego koktajlu, pierwotnie wywodzi się z Peru. Nazywany jest tam „złotą jagodą”.

Dla urozmaicenia:

Do dekoracji gotowego koktajlu wykorzystać możemy także kawałki limonki lub jabłka.