
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Limonkę otrzyj ze skóry wyciśnij z niej sok.

Krok 2
Wszystkie składniki umyte i obrane umieść w kielichu blendera dodaj sok jabłkowy, napój kokosowy, przyprawy Knorr, sok i otartą skórkę z limonki. Całość zmiksuj, aż uzyskasz gładką masę.

Krok 3
Koktajl przelej do szklanek, podawaj z owocem miechunki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Przebudzenie
Koktajl „Przebudzenie” to świetna propozycja na drugie śniadanie. Tak przygotowany koktajl z dodatkiem świeżych owoców oraz pikantnych przypraw „pobudzi” nas do działania.
Dla kogo?
Dla każdego, kto szuka oryginalnego przepisu na pyszny koktajl.
Na jaką okazję?
Koktajl z guaraną możemy przygotowywać kilka razy w tygodniu – świetnie sprawdzi się np. na drugie śniadanie.
Czy wiesz, że?
Owoc miechunki (fasilis), który wykorzystać możemy do dekoracji tego koktajlu, pierwotnie wywodzi się z Peru. Nazywany jest tam „złotą jagodą”.
Dla urozmaicenia:
Do dekoracji gotowego koktajlu wykorzystać możemy także kawałki limonki lub jabłka.