
Składniki
0.75 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
1 szklanka
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
6 łyżek
20 dekagramów
1 szklanka
1 opakowanie
4 łyżki
1 szklanka
null
null
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrami. Dodawaj stopniowo żółtka, wsyp mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijaj.
Krok 2
Ciasto wylej na blachę i piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudź.
Krok 3
Zrób masę I: truskawki zmiksuj z cukrem i ze śmietaną, wsyp śnieżkę i ubijaj. 2 łyżki żelatyny rozpuść w małej ilości wody, wystudź. Wlej do masy, zmiksuj i schłodź.
Krok 4
Przygotuj masę II: 2 śnieżki ubij z mlekiem i podziel na pół. Do jednej części wsyp jagody, wlej dwie łyżki rozpuszczonej żelatyny i zmiksuj. Odstaw do stężenia.
Krok 5
Zrób masę III: do drugiej części bitej śmietany dodaj resztę rozpuszczonej żelatyny i odstaw do stężenia.
Krok 6
Biszkopt przekrój w poprzek na 2 części. Na jedną wyłóż masę I i schłodź. Następnie masę II (zostaw trochę do dekoracji) i przykryj drugim biszkoptem. Rozsmaruj masę III, udekoruj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej