Śmietanowy miks z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowy miks z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

6 łyżek

20 dekagramów

1 szklanka

1 opakowanie

4 łyżki

1 szklanka

null

null

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij ze szczyptą soli i cukrami. Dodawaj stopniowo żółtka, wsyp mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijaj.

Krok 2

Ciasto wylej na blachę i piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudź.

Krok 3

Zrób masę I: truskawki zmiksuj z cukrem i ze śmietaną, wsyp śnieżkę i ubijaj. 2 łyżki żelatyny rozpuść w małej ilości wody, wystudź. Wlej do masy, zmiksuj i schłodź.

Krok 4

Przygotuj masę II: 2 śnieżki ubij z mlekiem i podziel na pół. Do jednej części wsyp jagody, wlej dwie łyżki rozpuszczonej żelatyny i zmiksuj. Odstaw do stężenia.

Krok 5

Zrób masę III: do drugiej części bitej śmietany dodaj resztę rozpuszczonej żelatyny i odstaw do stężenia.

Krok 6

Biszkopt przekrój w poprzek na 2 części. Na jedną wyłóż masę I i schłodź. Następnie masę II (zostaw trochę do dekoracji) i przykryj drugim biszkoptem. Rozsmaruj masę III, udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej