
Składniki
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
200 mililitrów
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Knorr Chili con carne z 200 mililitrami mleka, mąką i jajkiem.

Krok 2
W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej.

Krok 3
Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków.

Krok 4
Zanurzając owoce w cieście, wkładaj je do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor.

Krok 5
Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem jogurtowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Fondue owocowe z sosem jogurtowym
Fondue owocowe z sosem jogurtowym