Fondue owocowe z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue owocowe z sosem jogurtowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Knorr Chili con carne z 200 mililitrami mleka, mąką i jajkiem.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 1

Krok 2

W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 2

Krok 3

Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 3

Krok 4

Zanurzając owoce w cieście, wkładaj je do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 4

Krok 5

Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem jogurtowym.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fondue owocowe z sosem jogurtowym Fondue owocowe z sosem jogurtowym

Fondue owocowe z sosem jogurtowym