Fondue owocowe z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue owocowe z sosem jogurtowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

118 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Knorr Chili con carne z 200 mililitrami mleka, mąką i jajkiem.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 1

Krok 2

W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 2

Krok 3

Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 3

Krok 4

Zanurzając owoce w cieście, wkładaj je do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 4

Krok 5

Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem jogurtowym.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej